Μόσχα, μια μακρινή πρωτεύουσα

Η Κόκκινη Πλατεία και o καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα που προσελκύουν τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Μόσχα για πρώτη φορά. Υπάρχουν όμως και άλλα must σε αυτή την μακρινή πρωτεύουσα.

Κόκκινη Πλατεία

μόσχα

Η Κόκκινη Πλατεία είναι σαν ένα υπαίθριο μουσείο. Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου με τους υπέροχους θόλους του βρίσκεται στο ένα άκρο και το Ιστορικό Μουσείο στο άλλο. Αν θέλετε να μάθετε τα πάντα για την ιστορία της Ρωσίας, για τη δυναστεία των Ρομανόφ και τη σημερινή Ρωσία, τότε δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε το μουσείο. Επίσης υπάρχει μια τεράστια αγόρα με όλες τις επώνυμες μάρκες ακριβώς απέναντι από το τάφο του Λένιν.

Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου

μόσχα

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου είναι το χαρακτηριστικό της Μόσχας. Τίποτα όμως δεν μπορεί να σας προετοιμάσει για αυτό που θα δείτε με τα δικά σας μάτια. Αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα αποτελείται από 11 εκκλησίες, η κάθε μια είναι και ο ένας θόλος από το σύνολο. Μην θαυμάσετε μόνο το εξωτερικό μπείτε μέσα για να μάθετε τα πάντα για την ιστορία του.

Κρέμλινο

μόσχα

Το Κρεμλίνο είναι η επίσημη κατοικία του Προέδρου της Ρωσίας. Πρόκειται για μια ιστορική πλατεία με όμορφα παλάτια και περίτεχνους καθεδρικούς ναούς. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας, της ιστορίας και της υπερηφάνειας της Ρωσίας.

Θέατρο Μπολσόι

μόσχα

Αν κανονίσεις το ταξίδι σου στην Μόσχα σχετικά νωρίς και όχι τελευταία στιγμή τότε προνόησε να κλείσεις εισιτήρια για το θέατρο Μπολσόι, απλά είναι εμπειρία ζωής. Οκ, αν δεν καταφέρεις να κλείσεις εισιτήριο τουλάχιστον μπορείς να επισκεφτείς το εσωτερικό του.

Οι λίμνες του Πατριάρχη

Γενικά υπάρχουν λίγη ήσυχοι χώροι στην πρωτεύουσα, ένας από αυτούς είναι οι λίμνες του πατριάρχη. Σε μια ηλιόλουστη ημέρα, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να απολαύσετε τον ήλιο και ένα δροσιστικό mojito στο περίπτερο Patriarshy που βρίσκεται στην καρδιά των κήπων.

Το ωδείο της Μόσχας

Το Ωδείο της Μόσχας είναι ένα κλασικό μουσικό ινστιτούτο παγκόσμιας εκτίμησης. Κάθε μεγάλος Ρώσος μουσικός έχει παίξει ή διδάξει εδώ. Παρακολουθώντας μια συναυλία εδώ είναι ένα must για κάθε λάτρη της κλασσικής μουσικής

Μουσείο του Ρώσικου Ιμπρεσιονισμού

Ενώ όλοι μας έχουμε ακούσει για τον γαλλικό ιμπρεσιονισμό, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακούσει τον αντίστοιχο ρώσικο. Το καινούριο μουσείο ήταν κάποτε η ιδιωτική συλλογή ενός ρώσουν η οποία πλέον είναι διαθέσιμη για το κοινό. Προβάλλει μερικά όμορφα παραδείγματα της ρωσικής τέχνης από καλλιτέχνες όπως ο Korovin, Grabar και Serov.

Τάφος του Λένιν

Στην Κόκκινη Πλατεία θα βρείτε τον τάφο του Λένιν, που είναι ο τόπος ανάπαυσης του Βλαντιμίρ Λένιν.

Το σπίτι του Μαξίμ Γκόρκι

μόσχα

Είτε έχετε ακούσει τον Μαξίμ Γκόρκι ή όχι, το σπίτι του διάσημου αυτού Ρώσου συγγραφέα αξίζει να το επισκεφθείτε. Το εσωτερικό του είναι εντυπωσιακό με τα βιτρό παράθυρα, γλυπτά χαρακτηριστικά και μια βιβλιοθήκη να ξεχειλίζει με τα βιβλία από την ιδιωτική συλλογή του.

Καθεδρικός Ναός του Καζάν

μόσχα

Ο καθεδρικός ναός του Καζάν βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία και κάπως επισκιάζεται από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου. Είναι ένα όμορφο παράδειγμα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και δεν θα πρέπει να αγνοηθεί.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.