Mοσχομυριστό λικέρ γαρδένιας

Μιλώντας τις προάλλες με μια κυρία μεγαλύτερης ηλικίας για λουλούδια, πρωτάκουσα αυτή τη συνταγή. Μέχρι τότε δεν είχε τύχει να γνωρίζω πως υπάρχει λικέρ γαρδένιας.

Τελικά, όπως πληροφορήθηκα, όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι πολύ εύγευστο και μοσχομυριστό. Τη θεώρησα πρωτότυπη συνταγή και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Αν λοιπόν στον κήπο ή τη μπαλκόνι σας έχετε μεγάλες γλάστρες με γαρδένιες, τότε επωφεληθείτε της συνταγής και φτιάξτε το. Το λικεράκι αυτό θα σας κρατήσει πολύ όμορφη παρέα και θα ενθουσιάσει σίγουρα τους φίλους σας.

Συνταγή για λικέρ γαρδένιας:

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι τα εξής:

40 περίπου άνθη γαρδένιας (μόνο τα πέταλα)

λίγη σκόνη βανίλιας

1 λίτρο ούζο

1 κιλό ζάχαρη

στικ κανέλας

αστεροειδή γαρύφαλλα

… και αρκετές μέρες υπομονής. Δεν έχουμε να κάνουμε πολλά. Αφού πλύνουμε με άφθονο νερό τα άνθη της γαρδένιας, τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο όλα μαζί τα υλικά. Αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 20-30 μέρες. Δε χρειάζεται βράσιμο! Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, αν θέλουμε, είναι να ανανεώσουμε μερικές φορές τα άνθη της γαρδένιας. Μετά από ένα μήνα στραγγίζουμε πολύ καλά το λικέρ και σερβίρουμε!

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο