Νηστίσιμα μπισκότα με ταχίνι και αμύγδαλα

Η Σαρακοστή ξεκινά και για πολλούς ξεκινά και η νηστεία. Παρόλο που υπάρχουν πολλές «απαγορεύσεις» στα φαγητά υπάρχει ταυτόχρονα και μία πληθώρα άλλων φαγητών που πολύ εύκολα μπορεί να μας καλύψουν τις οποιεσδήποτε ανάγκες. Μια τέτοια είναι και η συνταγή που παρουσιάζουμε σήμερα, εύκολη, υγιεινή, νηστίσιμη και με συνδυασμούς που θα μας αφήσουν μία ευχάριστη αίσθηση στη γεύση, όπως το ταχίνι και το αμύγδαλο.

Συνταγή για μπισκότα με ταχίνι και αμύγδαλα:

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

300 γραμμάρια αλεύρι κάθε χρήσης (σημ. το μισό αλεύρι μπορεί να αντικατασταθεί και με αλεύρι ολικής αλέσεως)

70 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα

150 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους

150 γραμμάρια ζάχαρη

Μια πρέζα αλάτι

2 κουταλιές της σούπας νερό

200 γραμμάρια ταχίνι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα αμύγδαλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι, μέχρι το μείγμα να μοιάζει εύθραυστο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και το ταχίνι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα  μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη. Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ και την ζυμώνουμε στον πάγκο μέχρι να μαλακώσει. (Αν η ζύμη είναι ξηρή, βρέξτε τα χέρια σας και ζυμώστε τη ζύμη ελαφρά.)

Φτιάχνουμε στη συνέχεια τα μπισκότα μας σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί.

Ψήνουμε  για περίπου 12-14 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Με τα υλικά αυτής της συνταγής μπορείτε να φτιάξετε από 30 έως 40 μπισκότα.

Και για τους πιο τολμηρούς, μπορούμε να περιχύσουμε τα μπισκότα μας με λιωμένη σοκολάτα υγείας ή να ρίξουμε μέσα στο μείγμα chips μαύρης σοκολάτας!

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο