Οι πιο φθηνοί τουριστικοί προορισμοί

Μήπως σας αρέσει να ταξιδεύετε συχνά, αλλά ο τραπεζικός σας λογαριασμός δε σας το επιτρέπει; Θέλουμε να πιστέψουμε πως υπάρχει λύση. Η αμερικάνικη εφημερίδα Huffington post δημοσίευσε μια λίστα με χώρες που παραμένουν φτηνοί προορισμοί για να τους επισκεφτείτε. Διευκρινίζει πως υπάρχει και σε αυτές επιλογή για πιο ακριβές διακοπές, αλλά πρόκειται για χώρες που σου δίνεται η δυνατότητα αν οργανωθείς σωστά, να βρεις ξενοδοχεία και μέρη για να φας, τα οποία δεν προυποθέτουν μεγάλο budget. Σε αυτή την λίστα των χωρών θα ικανοποιηθούν όλα τα γούστα, είτε σας αρέσουν οι μεγαλουπόλεις, είτε οι παραλίες… (ναι ναι, σωστά μαντέψατε, η Ελλάδα είναι μέσα στη λίστα). Κι αν τελικά πάρετε απόφαση να πραγματοποιήσετε το ταξιδάκι σας σε μία από αυτές, κάντε το σχετικά γρήγορα, γιατί η Huffington Post σημειώνει πως δεν είναι αυτονόητο πως θα παραμείνουν οι παρακάτω τουριστικοί προορισμοί οικονομικοί για πάντα…

Φιλιππίνες

Ο συνδυασμός του κοσμοπολίτικου αλλά και της άγριας φύσης είναι ένας λόγος που ο τουρισμός αποφέρει αρκετά έσοδα στο μέρος αυτό. Προσφάτως, το Lonely Planet αποκάλεσε τις Φιλιππίνες top προορισμό για το 2014, με τη Μανίλα να είναι μια πόλη που ενδείκνυται για φτηνό shopping. Ενδεικτικά αναφέρεται πως με 400$ ανανεώνεις πλήρως την γκαρνταρόμπα σου και με 18$ απολαμβάνεις ένα δείπνο 3 γευμάτων…

Ελλάδα

Αποκαλείται ως αρχαίο έπος προσαρμοσμένο στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Η χώρα μας πάντα βρισκόταν στην κορυφή της λίστα διακοπών, η εφημερίδα αναφέρει πως η οικονομική κρίση που χτύπησε τη χώρα ήταν λόγος σοβαρός για να επανεκτιμήσει τις τιμές της, προσελκύοντας συνεχώς και με όλα τα μέσα (αεροπλάνα, πλοία, τρένα) τουρίστες. Συν τοις άλλοις: Μοναδικές παραλίες.

Μεξικό

Δύο πράγματα ελκύουν τον τουρισμό στο Mexico City. Οι πολύ φτηνές πτήσεις από την Αμερική και η πολυτέλεια που προσφέρεται σε τιμές ασυγκρίτως χαμηλότερες από άλλους προορισμούς. Σύμφωνα με το Prices and earnings report, η διαμονή σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στο Mexico κυμαίνεται στα 200$, σε σύγκριση με τη Νέα Υόρκη που η τιμή ανεβαίνει στα 700$.

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Πρόκειται για έναν προορισμό στον οποίο απολαμβάνεις ωραία τοπία και συναντάς φιλικούς κατοίκους. Η τιμή στην διανυκτέρευση της μιας βραδιάς σε ένα ξενοδοχείο είναι 50% λιγότερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Βουκουρέστι, Ρουμανία

Πόλη ταλαιπωρημένη από το καθεστώς του κομμουνισμού, που σιγά σιγά όμως ανακαλύπτεται από τους τουρίστες. Δεν είναι τυχαίο που αποκαλείται ως το μικρό Παρίσι! Μια μέρα στη Ρουμανία, συμπεριλαμβανομένου των εξόδων για διαμονή, φαγητό, επίσκεψη σε μουσεία, περιήγηση με λεωφορείο, βόλτα με ταξί, ποτό με παρέα και ενοικίαση αυτοκινήτου κοστολογείται στα 300 ευρώ, ενώ στο Παρίσι στα 1000$!

[ctt title=”Οργάνωσε τις #διακοπές σου, βρες ξενοδοχεία και μέρη για να φας, τα οποία δεν προυποθέτουν μεγάλο #budget” tweet=”Οργάνωσε τις #διακοπές σου, βρες ξενοδοχεία και μέρη για να φας, τα οποία δεν προυποθέτουν μεγάλο #budget http://ctt.ec/58A3f+ @Clipit_gr” coverup=”58A3f”]

Σόφια, Βουλγαρία

Το Lonely Planet την αποκάλεσε καλή ευκαιρία για διακοπές. Με τις τιμές των ξενοδοχείων να κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, στη Σόφια η διαμονή, το φαγητό και η μεταφορά κοστίζει ημερησίως μόλις 50$.

Ρίγα, Λετονία

Η Ρίγα οφείλει τις χαμηλές τιμές της στο ότι είναι ένας προορισμός που δεν έχουν ανακαλύψει πολλοί ακόμα. Βέβαια σύντομα ίσως κάτι τέτοιο να αλλάξει, εφόσον αναμένεται να γίνει η Ευρωπαική πολιτιστική πρωτεύουσα για το 2014. Προς το παρόν λοιπόν, η ημερήσια διαμονή, το φαγητό και οι μεταφορές κυμαίνονται στα 75$.

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.