Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν μετακομίσετε στη Νέα Υορκη

Είτε ψάχνετε μέρος για να φύγετε λόγω οικονομικής κρίσης, είτε είστε ένα βήμα πριν μια ακόμα μεγάλη εμπειρία στη ζωή σας, ένα ταξιδάκι στην άλλη άκρη του κόσμου είναι πάντα μια μεγάλη περιπέτεια. Φανταστείτε λοιπόν πως προσγειώνεστε στο αεροδρόμιο JFK, έτοιμοι να γνωρίστε και να κατακτήστε μια καινούρια πόλη και μάλιστα μεγαλούπολη, αυτή της Νέας Υόρκης.

Τι θα έπρεπε να γνωρίζουμε για αυτή την πόλη και τους ανθρώπους της; Ποιες πληροφορίες για τις συνήθειές τους και τις κρυμμένες ομορφιές της δε θα βρούμε σε κανέναν ταξιδιωτικό οδηγό;

Οι Αμερικάνοι είναι work-aholics.

Έχουν έναν περίεργο εθισμό με τη δουλειά. Περνούν πολλές ώρες στο γραφείο, λες και είναι εργασιομανείς ήρωες κάποιου κόμικ και θα δοξαστούν γι’ αυτό. Προετοιμαστείτε λοιπόν για να αρχίσετε να λαμβάνετε και να στέλνετε άπειρα μηνύματα στο e-mail σας.

Είναι η πρωτεύουσα των ραντεβού

Εκτός από το κέντρο του θεάτρου και των οικονομικών, είναι και κέντρο του “ζευγαρώματος”. Φανταστείτε ένα πολύ μεγάλο αριθμό νέων ανθρώπων, να είναι όλοι online. Άνθρωποι μόνοι παντού εις αναζήτησιν του άλλου τους μισού, εφευρίσκοντας στην προσπάθεια τους αυτή ακόμα και τη μόδα του speed dating.

Το φιλοδώρημα είναι υποχρεωτικό.

Ακόμα και αν το σέρβις σας είναι μέτριο. Μπορεί να είναι πονοκέφαλος για όσους δεν το έχουν συνηθίσει, αλλά το φιλοδώρημα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αμερικάνικης οικονομίας. Όπως και να ‘χει, το γενναίο φιλοδώρημα είναι ίσως υπεύθυνο για το καλό σέρβις που παρέχεται συνήθως στα εστιατόρια της Ν. Υόρκης.

Ο χειμώνας είναι βαρύς.

Επενδύστε όσα έχετε σε ένα καλό και χοντρό παλτό. Το κρύο το χειμώνα μπορεί να χαρακτηριστεί πολικό. Κι αν σας είναι δύσκολο να αντέξετε τις θερμοκρασίες υπό το 0 και υπάρχει και κάποιο οικονομικό περίσσευμα, κλείστε εγκαίρως μια θέση για το Miami το καλοκαίρι για να την βγάλετε καθαρή.

Έντονη καλοκαιρινή ζωή.

Όταν έρχεται όμως το καλοκαίρι τα πάντα αλλάζουν. Ξέρουν να το απολαμβάνουν. Μουσικά φεστιβάλ, δρώμενα καλλιτεχνικά και αθλητικά, πάρτυ στις ταράτσες δίνουν και παίρνουν. Υπάρχει ένα vibe που είναι δύσκολο να περιγραφεί.

Γυμναστήριο και πάλι γυμναστήριο.

Και εκεί που περιμένετε να δείτε σε κάθε δρόμο μόνο fashionistas, ξαφνικά παρατηρείτε ότι όλοι- γυναίκες και άντρες- είναι με μια φόρμα, τρέχοντας να προλάβουν το γυμναστήριο πριν πάνε στη δουλειά. Μια στάνταρ συζήτηση μέσα σε μια παρέα είναι ποιο γυμναστήριο προτιμούν περισσότερο και ποιες πρωτεινούχες επεξεργασμένες τροφές αξίζει να δοκιμάσουν.

Τηρείστε κάποιους κανόνες.

Σε μια τόσο πυκνοκατοικημένη πόλη υπάρχουν και κάποιοι άγραφοι νόμοι. περίπου το 90% αυτών έχουν να κάνουν με το subway, όπως για παράδειγμα να μην κρατάτε δύο θέσεις, να μην τρώτε στο βαγόνι και άλλα τέτοια. Όταν δε, υπάρξει διαθέσιμη άδεια θέση, μη διστάσετε, μη το σκεφτείτε καν. Αναπτύξτε ταχύτητα για να προλάβετε να κάτσετε.

Κάντε ένα περίπατο.

Θα υπάρξουν μέρες που αυτή η πόλη θα σας πνίξει. Σε αυτή την περίπτωση, μη χάσετε την ευκαιρία να φορέσετε τα ακουστικά σας και να κάνετε ένα μεγάλο περίπατο ακούγοντας το αγαπημένο σας τραγούδι την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Η πόλη αυτή είναι μια διαρκής έμπνευση.

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.