Πανεύκολη σπιτική κέτσαπ

Ναι, το ψήσιμο είναι ανδρική δουλειά και μάλιστα οι άνδρες μας το κάνουν με πολύ ευχαρίστηση και χωρίς παράπονα. Βρίσκουμε λοιπόν και εμείς τα κορίτσια άλλους τρόπους για να μεγαλουργήσουμε στη κουζίνα. Αφήστε λοιπόν τον σύντροφό σας να ετοιμάσει τα κρεατικά και εσείς ετοιμάστε σπιτική κέτσαπ.

Έχω την αίσθηση ότι υπάρχουν φανατικοί της κέτσαπ και φανατικοί που την μισούν, εγώ προσωπικά ανήκω στην πρώτη κατηγορία, δεν υπάρχει φαγητό που δεν μπορώ να το συνδυάσω με λίγη κέτσαπ. Δυστυχώς η κέτσαπ του εμπορίου είναι πολύ παχυντική και δεν ενδείκνυται για πολλή χρήση.

Γιατί λοιπόν να μην ετοιμάσουμε τη δική μας, με υλικά τα οποία ήδη έχουμε στο ντουλάπι μας, να εφοδιαστούμε για να έχουμε πάντα στο σπίτι και φυσικά να την προσαρμόσουμε ανάλογα με τα γούστα μας, όπως με περισσότερο ή λιγότερο σκόρδο.

Συνταγή για σπιτική κέτσαπ:

Χρειαζόμαστε :
4 μικρά φύλλα δάφνης
4 ή 5 ολόκληρα γαρίφαλα
1 κιλό κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη (αν θέλετε η γεύση της κέτσαπ σας να θυμίζει αυτή του εμπορίου απλά διπλασιάζεται την ποσότητα)
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας μπαχάρι
Ένα κομμάτι τούλι

Εκτέλεση :
Τοποθετήστε τα φύλλα δάφνης και τα γαρίφαλα σας στο τούλι, τυλίξτε και δέστε το κόμπο. Ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά (και το τούλι) σε μια κατσαρόλα. Ψήστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να έρθει η σάλτσα μας να σιγοβράσει.

Μόλις σιγοβράζει, χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και αφήστε τη σάλτσα να μειωθεί κατά το ήμισυ (αυτό θα πρέπει να διαρκέσει 30 λεπτά). Ανακατέψτε μια στο τόσο για να μην σας κολλήσει.

Στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει εντελώς. Βρείτε το τούλι και πετάξτε το. Πολτοποιήστε τη σάλτσα σας στο μπλέντερ.

Η σπιτική κέτσαπ είναι έτοιμη.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.