Πατάτες φούρνου με σκόρδο και παρμεζάνα

Αυτές οι νόστιμες πατάτες φούρνου δημιουργήθηκαν με σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και μαύρο πιπέρι, πασπαλισμένες με τριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό. Ξέρω ότι θα θέλατε μια τώρα.

Οι τηγανιτές πατάτες είναι σε γενικές γραμμές ένας απαγορευμένος καρπός. Είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που κόβει κανείς όταν θέλει, όχι απλά να αδυνατίσει, αλλά να κάνει μια υγιεινή διατροφή. Αυτή όμως η απαγόρευση είναι που τις κάνει και ποθητές.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι οι πατάτες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, κάλιο και μαγνήσιο και δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας. Όμως δεν μπορούμε να τρώμε συνεχώς βραστές πατάτες, τι κάνουμε; Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχω πλέον σταματήσει να τηγανίζω πατάτες, έχει να κάνει και με το τηγάνισμα που δεν τα πάω και πάρα πολύ καλά.

Η λύση που έχω ανακαλύψει είναι να φτιάχνω εναλλακτικές “τηγανιτές” πατάτες στο φούρνο. Κόβω τις πατάτες όπως θα τις τηγάνιζα και αντί να της ρίξω στο τηγάνι, τις τοποθετώ σε ένα ταψί, ρίχνω πολύ λιγότερο λάδι (από ότι θα έριχνα για τηγάνισμα) και τις αφήνω στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Οι φουρνισμένες πατάτες είναι φανταστικές και το κυριότερο… τις τρως και δεν έχεις τόσες τύψεις.

Συνεχώς η διαδικασία που ετοιμάζω τις πατάτες ανανεώνεται και καλυτερεύει. Έτσι ανακάλυψα την παρακάτω συνταγή που σίγουρα θα σας “αναγκάσει” να ξεχάσετε μία για πάντα τις τηγανιτές πατάτες.

Συνταγή για πάτατες φούρνου με σκόρδο και παρμεζάνα:

Θα χρειαστούμε

πατάτες,
σκόρδο,
λίγο ελαιόλαδο,
αλάτι,
μαύρο πιπέρι,
τριμμένη παρμεζάνα και
μαϊντανό

Οι ποσότητες εξαρτώνται από το πόσες πατάτες είστε διατεθειμένες να καθαρίσετε και από πόσο σκορδάτες τις θέλετε.

Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Προσπαθήστε να κόβετε τις πατάτες στο ίδιο μέγεθος, γιατί άλλο χρόνο ψησίματος χρειάζονται οι πιο λεπτές και άλλο οι πιο χοντρές. Αν δεν είναι ομοιόμορφα κομμένες θα καταλήξετε με τις μισές ξεροψημένες και τις υπόλοιπες ωμές.

[ctt title=”Δεν γουστάρεις το τηγάνισμα; Δοκίμασε τηγανιτές πατάτες φούρνου…” tweet=”Δεν γουστάρεις το τηγάνισμα; Δοκίμασε τηγανιτές πατάτες φούρνου…http://clipit.gr/patates-fournou-me-skordo-kai-parmezana/ @Clipit_gr” coverup=”04ZUe”]

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε λίγο λάδι με 1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο, τοποθετήστε τις κομμένες πατάτες σας σε ταψί, περιχύσετε με το λάδι, ανακατέψτε με τα χέρια σας για να λαδώσουν όλες. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Προσπαθήστε οι πατάτες στο ταψί να είναι απλωμένες σωστά, δηλαδή να μην είναι η μία πάνω από την άλλη. Ψήστε στο φούρνο το πολύ για 30 λεπτά.

Βγάλτε τις από τον φούρνο τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο μπολ και πασπαλίστε με παρμεζάνα και μαϊντανό.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.