Πεντανόστιμο παστίτσιο

Ανέκαθεν θεωρούσα το παστίτσιο πολύ μπελαλίδικο. Αυτό και ο μουσακάς θεωρούσα ότι ήταν φαγητά που μόνο οι μανάδες και οι γιαγιάδες μας μπορούν να φτιάξουν. Κατέληξα στο συμπέρασμα πως δύσκολο είναι κάτι μέχρι να το δοκιμάσεις. Γιατί το παστίτσιο που μαγειρέψαμε ήταν και πεντανόστιμο και μας φάνηκε πανεύκολο.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για ελάχιστα λεπτά τα μακαρόνια και σε μια άλλη ετοιμαζόμαστε για να φτιάξουμε το κιμά.
Χρειαζόμαστε τα εξής υλικά:

Για τον κιμά

700 γρ κιμά μοσχαρίσιο

1/3 φλ. λάδι

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

400 γρ φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη ή πελτέ

κανέλα

1 πρέζα ζάχαρη

κονιάκ

αλάτι

προαιρετικά 2 σκελίδες σκόρδο

Μόλις τελειώνουμε το σοτάρισμα του κιμά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά του (ο κιμάς μοσχομυρίζει), τον αφήνουμε να σιγοβράσει για 20′ στη φωτιά μέχρι να τραβήξει όλα του τα υγρά και ρίχνουμε όλη την προσοχή μας στη μπεσαμέλ. Σε 10 λεπτά θα είναι πανέτοιμη.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα:

Για την μπεσαμέλ

1 1/2 λίτρο γάλα

6 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

2 κουτ. σούπας βούτυρο

1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι

2 κρόκους αυγών

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (πάντα με σύρμα) σε χαμηλή φωτιά να γίνουν ενιαίο μείγμα και την αφήνουμε 10′ για να δέσει. Έπειτα προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και τους κρόκους αυγών έναν έναν και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Είμαστε έτοιμοι, η μπεσαμέλ είναι σφιχτή και πολύ νόστιμη.

Και εδώ σας προτείνω να ακολουθήσετε οπωσδήποτε ένα extra tip που δίνει στη συνταγή όλη την νοστιμιά. Μόλις στρώσετε την πρώτη στρώση με τα μακαρόνια στο ταψί απλώστε πάνω τους μια γενναία κουταλιά από τη μπεσαμέλ. Το ίδιο κάντε και με το κιμά. Πριν τον απλώσετε στο ταψί και ενώ είναι μέσα στην κατσαρόλα, ανακατέψτε τον με 2-3 κουταλιές μπεσαμέλ.

Έπειτα συνεχίστε τη γνωστή διαδικασία όπου στρώνετε τα υλικά στο ταψί. Στο τέλος πασπαλίστε με λίγο έξτρα κεφαλοτύρι και μοσχοκάρυδο τριμμένο, σταυρώστε το ταψί και βάλτε στο φούρνο για 50′ στους 180 βαθμούς.

[ctt title=”Φτιάξε αυτό το παστίτσιο και δεν θα μείνει κομμάτι #syntages” tweet=”Φτιάξε αυτό το παστίτσιο και δεν θα μείνει κομμάτι #syntages http://ctt.ec/hyrbM+ @Clipit_gr” coverup=”hyrbM”]

Ένα σας λέω. Πως με το παστίτσιο σας θα γίνει μεγάλη μάχη. Δε θα μείνει κομμάτι. Και επειδή είμαστε ειλικρινείς μαζί σας, ήρθε η στιγμή να σας πούμε και το δυσάρεστο της υπόθεσης. Ο νεροχύτης σας καλεί να πλύνετε το σωρό με τα άπλυτα. Ίσως για αυτό και μόνο το λόγο να κυκλοφορεί η φήμη ότι πρόκειται για δύσκολο φαγητό…

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.