Πολύχρωμη μεξικάνικη σαλάτα

Γεύματα ιδανικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, είναι αυτά που είναι ελαφριά, με λίγες θερμίδες και χαμηλά λιπαρά. Γεύματα που είναι εύκολα να φτιάξουμε όταν βρισκόμαστε σε διακοπές… και -γιατί όχι- να τα πάρουμε σε ταπεράκι μαζί μας και στην παραλία. Αναμφισβήτητα, οι σαλάτες είναι στις top επιλογές όλων μας, με φρέσκα λαχανικά εποχής που είναι πεντανόστιμα.

Αν λοιπόν έχετε στο μπαλκόνι ή στον κήπο δικά σας λαχανικά, ή κάποιο καλό μανάβικο κοντά σας, δοκιμάστε να φτιάξετε μια μεξικάνικη σαλάτα διαφορετική από τις συνηθισμένες. Έτσι, για αλλαγή, μιας και η χωριάτικη παραμένει κλασική αξία…

Η συγκεκριμένη μεξικάνικη σαλάτα αποτελείται από ποικιλία ωμών λαχανικών, από αυτά που χρησιμοποιούμε στη κουζίνα μας καθημερινά. Ψιλοκόψτε λοιπόν: 1 μεσαίου μεγέθους λάχανο, 2-3 πιπεριές σε όποιο χρώμα προτιμάτε, μισό ξερό κρεμμύδι, 1 κολοκύθι, 4 ώριμες ντομάτες, 4 βρασμένα καλαμπόκια κομμένα στο χέρι, 1 1/2 κούπα μαύρα φασόλια κονσέρβας και λίγο φρέσκο κόλιανδρο. Ολοκληρώνετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μπορείτε επίσης, προαιρετικά, να κόψετε σε μικρά κυβάκια και μια μεγάλη βραστή πατάτα.

Για το dressing της σαλάτας ανακατέψτε σε ένα βαζάκι: 1/4 κούπας χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές μέλι, 1/2 κουταλάκι κύμινο, 1 σκελίδα σκόρδο, μισό κουταλάκι αλάτι, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προαιρετικά, μπορείτε να συμπληρώσετε το γεύμα σας -ώστε να γίνει πιο μεξικάνικο- με τορτίγιες ψημένες για λίγο στο φούρνο, και κομμένες σε κομματάκια, σαν τσιπς.

Καλή όρεξη!

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.