Πως να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας

Ένας από τους στόχους που θέτουμε, τακτικά, είναι η καλύτερη διατροφή και η περισσότερη άσκηση. Στην προσπάθεια αυτή λοιπόν, ας δούμε 7 τρόπους που θα μας βοηθήσουν να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας και θα μας επιτρέψουν να χάσουμε πιο εύκολα περιττά κιλά.

Το πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο για να ξεκινάμε τη μέρα μας με ενέργεια. Με ένα καλό πρωινό αποφεύγουμε τσιμπολογήματα κατά τη διάρκεια της μέρας.

Η έλλειψη ύπνου όχι μόνο αυξάνει την όρεξη για φαγητό, αλλά και χαμηλώνει τη ταχύτητα καύσης θερμίδων στον οργανισμό μας. Επομένως ένα 8ωρο ύπνου είναι απαραίτητο.

Πίνουμε πολύ νερό, είτε κρύο ώστε να επιταχυνθεί ο μεταβολισμός, είτε ζεστό με λίγο λεμόνι για να αποβληθούν οι τοξίνες από τον οργανισμό μας.

Τρώμε τροφές με σίδηρο, όπως το κόκκινο κρέας και το σπανάκι. Ενεργοποιείται ο μεταβολισμός με την έντονη κυκλοφορία αίματος που προκαλεί ο σίδηρος.

[ctt title=”#Δίαιτα δεν σημαίνει να μένουμε νηστικοί” tweet=”#Δίαιτα δεν σημαίνει να μένουμε νηστικοί http://ctt.ec/acC6c+ @Clipit_gr” coverup=”acC6c”]

Τρώμε συχνά και μικρά γεύματα. 3 κύρια και 2 σνακ. Αποφεύγουμε να μένουμε για πολλές ώρες νηστικοί.

Πράσινο τσάι. Είναι ότι πρέπει για να μένει ο μεταβολισμός μας δραστήριος, αλλά και ευεργετικό για την υγεία μας.

Ας γίνει η άσκηση τρόπος ζωής. Αφιερώστε λίγα λεπτά από τη καθημερινότητά σας για λίγο jogging, ή έντονο περπάτημα. 

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.