Πως μετριέται η προόδος στη σχέση σου

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να μετρηθεί η πρόοδος στη σχέση σου. Υπάρχει πάντα όμως πάντα μία ερώτηση «έχουμε μέλλον;»

Συνήθως αυτή την ερώτηση τη σκέφτονται οι γυναίκες και μάλιστα από πολύ νωρίς πριν καλά κάλα κλείσουμε χρόνο με το σύντροφό μας. Μια τέτοια ερώτηση αν την ακούσει ένας άνδρας αμέσως θα αισθανθεί άβολα και θα του έρθει στο μυαλό ότι ζητάμε γάμους, παιδιά, σπίτι, ασφάλεια.

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να μην μιλήσουμε και να κάνουμε αυτή την ερώτηση αποκλειστικά στον εαυτό μας. Θα μείνουμε όμως με την απορία τι σκέφτεται και ο άλλος.

Υπάρχουν λοιπόν και κάποιες άλλες ενδείξεις για το που βαδίζει μία σχέση, οι οποίες θα μας απαλλάξουν από την δύσκολη θέση να κάνουμε μία άβολη συζήτηση.

Κάποιοι θα μπορούσαν να δουν ως ένδειξη το επίπεδο κατανόησης της προσωπικότητας του άλλου. Κάποιοι θα μπορούσαν να δουν ως ένδειξη τις προσπάθειες επιτυχίας της σχέσης. Ίσως μερικοί άλλοι εξετάζουν την αξία των δώρων που ανταλλάσσουμε.

Πως μπορούμε λοιπόν να μετρήσουμε την πρόοδο και το βάθος μίας σχέσης; Με τους ακόλουθους τρόπους:

Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι αναμφισβήτητα ο βασικός θεμελιώδης παράγοντας για την επιβίωση και την ανάπτυξη της κάθε σχέσης. Ωστόσο, η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Δεν αποκτάται από τη μία μέρα στην άλλη. Επίσης απαιτεί θυσίες και συμβιβασμούς και από τις δύο μεριές.

Όταν μας κατατρώει η ζήλια και σκέψεις όπως, γιατί δεν σηκώνει το τηλέφωνο; Που βρίσκεται τώρα; Μήπως να ελέγξω το κινητό του; Είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει και τόσο καλά.

Η εμπιστοσύνη είναι η ρίζα σε μία σχέση και για να υπάρξει μέλλον χρειάζονται γερές ρίζες.

Ένας εαυτός, ένας πραγματικός εαυτός

Στα αρχικά στάδια μιας σχέσης, μερικοί άνθρωποι μπορεί να κρύψουν κάποια όχι και τόσο επιθυμητά χαρακτηριστικά του εαυτού τους. Καθώς όμως η σχέση προχωράει και η προσωπικότητά μας ξετυλίγεται δεν πρέπει να κρατάμε πράγματα κρυφά. Είμαστε αυτοί που είμαστε και ο άλλος μας αποδέχεται για αυτό που είμαστε. Και εμείς φυσικά από τη μεριά μας αποδεχόμαστε τον άλλον έτσι όπως είναι.

Σε μία υγιή και με προοπτική σχέση τίποτα δεν πρέπει να μένει κρυφό, δεν υπάρχουν μάσκες ή υποκρισίες για το ποιο είμαστε πραγματικά.

Γέλιο

Η ικανότητα να κάνουμε ο ένας τον άλλο να γελά, έρχεται μόνο με πολλή αμοιβαία κατανόηση και το χρόνο που περάσαμε μαζί. Μετά από μια κακή ημέρα στη δουλειά η επιστροφή στην αγκαλιά του συντρόφου μας δεν πρέπει να μας γεμίζει με επιπλέον νεύρα αλλά να φέρνει χαμόγελα και γέλια.

Άλλωστε κάθε ευτυχισμένο ζευγάρι δημιουργεί αποκλειστικά δικές του συνταγές γέλιου που κανείς άλλος δεν καταλαβαίνει ή αντιλαμβάνεται

Να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλον

Ο σύντροφός μας είναι ο καλύτερος έμπιστος μας που ακούει τα προβλήματα μας και αντίστροφα.

Ενθαρρύνουμε και πιστεύουμε στο σύντροφό μας ακόμα και σε περιόδους που ο ίδιος έχει χάσει την πίστη του στον εαυτό του, και αντίστροφα.

Γνωρίζουμε τι πρέπει να του πούμε, ποιες σωστές λέξεις να χρησιμοποιήσουμε χωρίς να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα.

[ctt title=”Η #αγάπη μετριέται και με το γέλιο” tweet=”Η #αγάπη μετριέται και με το γέλιο http://ctt.ec/bIKi7+” coverup=”bIKi7″]

Υπάρχει το εμείς και όχι το εγώ

Κάποιοι μπορεί να πουν ότι η αγάπη είναι εγωιστική, η ανιδιοτέλεια όμως είναι μια καλή ένδειξη για το βάθος της σχέσης.

Αποδέχομαι τα ελαττώματά μου

Πρώτα απ ‘όλα, κανείς δεν είναι τέλειος.
Το εύκολο σημείο σε μία σχέση είναι να επισημάνουμε τις ατέλειες του άλλου. Σε μια μεγάλη σχέση, πέρα από τα ελαττώματα του συντρόφου μας πρέπει να αναγνωρίζουμε και τα δικά μας.

Να έχουμε υπομονή με τα ελαττώματα του συντρόφου μας και την ευσπλαχνία να παραδεχτούμε τα δικά μας.

Δίνοντας προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες

Οι μικρές λεπτομέρειες έχουν πάντα μεγάλη σημασία.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις λεπτομέρειες όταν περάσει η πρώτη περίοδος του μελιού, άλλα να τις έχουμε πάντα υπόψη μας καθώς η σχέση εξελίσσεται, γιατί;
Απλά επειδή, αν μια μικρή λεπτομέρεια αγνοηθεί, η πιθανή επίδραση θα μπορούσε να είναι τεράστια και σίγουρα αισθητή.

Αφήνοντας πίσω το παρελθόν

Μια σχέση δεν μπορεί να προχωρήσει προς τα εμπρός, εκτός αν ορισμένα πράγματα μένουν πίσω. Αυτό περιλαμβάνει τσακωμούς, διαφωνίες, άσχημες στιγμές…

Βλέποντας το μέλλον μαζί

Αφήνοντας πίσω το παρελθόν, τώρα υπάρχει ένα μέλλον μπροστά μας;
Απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις

Μήπως έχουμε παρόμοιους στόχους ;
Είναι συμβατές προσωπικότητες μας ;
Περιμένουμε τα ίδια πράγματα από τη ζωή;
Μπορώ να ζήσω μαζί του σε καθημερινή βάση;

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.