Πως να οργανώσεις τις φωτογραφίες σου

Κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, κάμερες όλα αυτά σημαίνουν εκατοντάδες φωτογραφίες. Όλα αυτά δεν είναι καθόλου άσχημα, το άσχημό είναι ότι αυτές οι φωτογραφίες βρίσκονται όπου να ναι, ανοργάνωτες και πάνω από όλα ψηφιακές.

Αποτέλεσμα είναι να έχουν επαλειφθεί τα οικογενειακά άλμπουμ, οι φωτογραφίες πάνω στο ψυγείο και στις ντουλάπες, οι παραδοσιακές φωτογραφίες στο σύνθετο.

Και στο κάτω κάτω ποιος θυμάται, τι έχει φωτογραφήσει, με ποια συσκευή και που?

Οι φωτογραφίες είναι όμως αναμνήσεις και μόνο ως τέτοιες πρέπει να τις προφυλάσσουμε με τον καλύτερο τρόπο.

3 απλά βήματα χρειάζονται για οργάνωση φωτογραφίες

Πρώτο βήμα Οργανωθείτε

Βγάζετε πολλές φωτογραφίες με διάφορες συσκευές? γυρίστε στο σπίτι και αποθηκεύσετε όλες σε μια συσκευή, κατά προτίμηση τον υπολογιστή σας. Με την ευκαιρία της μεταφοράς κάντε και ένα ξεσκαρτάρισμα, δεν χρειάζεται να έχετε την ίδια φωτογραφία χιλιάδες φορές,

Μια προσωπική συμβουλή, κρατήστε φωτογραφίες που απεικονίζουν αγαπημένους ανθρώπους και όχι ξερά τοπία.

Δεύτερο βήμα Ταξινόμηση

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ταξινομήσετε τις φωτογραφίες σας, είτε κατά ημερομηνία που είναι και το πιο σύνηθες, είτε κατά γεγονός π.χ ένα ταξίδι, είτε κατά ένα οικογενειακό μέλος, π.χ φωτογραφίες με παιδιά, είτε μια άλλη ιδιότητα που αποφασίζετε εσείς. Η ουσία είναι να γίνει ο διαχωρισμός με τέτοιο τρόπο ώστε στο μέλλον αν θέλετε να ανατρέξετε να βρείτε μια φωτογραφία να είναι εύκολο για εσάς.

Μια προσωπική συμβουλή, μην ξεχνάτε να ταξινομείτε τις φωτογραφίες σας, όταν τις περνάτε στον υπολογιστή, γιατί με την πληθώρα που τραβάμε κάποια στιγμή θα μαζευτούν τόσες που θα σας φαίνεται βουνό και θα τα παρατήσετε.

[ctt title=”Οργάνωσε τις φωτογραφίες σου για να μην χάσεις τις αναμνήσεις σου” tweet=”Οργάνωσε τις φωτογραφίες σου για να μην χάσεις τις αναμνήσεις σου http://ctt.ec/a60ux+ @Clipit_gr” coverup=”a60ux”]

Τρίτο βήμα Τυπώστε

Είναι το πιο σημαντικό βήμα, αυτό που θα γεμίσει ξανά  το ψυγείο με φωτογραφίες. Όσο εύκολο είναι στις ημέρες να τραβήξουμε φωτογραφίες, τόσο εύκολο είναι και να τις εκτυπώσουμε. Εκεί που κάνουμε τα ψώνια μας μπορούμε να περάσουμε και από το φωτογραφείο να αφήσουμε ένα στικάκι, τρία λεπτά θα μας πάρει, γιατί το ξεχνάμε; Υπάρχουν ακόμα και αυτόματοι εκτυπωτές, τέλος με ένα καλό μηχάνημα μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας στην ησυχία του σπιτιού μας.

Μια προσωπική συμβουλή : Τυπώστε, τυπώστε, τυπώστε

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.