Πως να πετύχεις το natural makeup

Οι πασαρέλες γεμίζουν από μοντέλα που λανσάρουν το natural make up, ένα look που αγάπησαν οι make up artists και που συμπληρώνει το minimal look που ούτως ή άλλως είναι μόδα. Η αλήθεια είναι η εξής: είναι δύσκολο για αρκετές από εμάς να πετύχουμε ένα τέτοιο μακιγιάζ και είναι λεπτές οι γραμμές που διαχωρίζουν ένα “βαμμένο-άβαφτο” πρόσωπο σε υπερβολικά βαμμένο. Με λίγα λόγια είναι εύκολο να λοξοδρομήσουμε και να μην κατορθώσουμε να στοχεύσουμε στην απλότητα που επιτάσσει ένα τέτοιο look. Ορίστε λοιπόν τα βήματα που θα διευκολύνουν το στόχο μας και που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε μια εμφάνιση χαλαρή, όμορφη, δροσερή και ιδανική για τις πρωινές ώρες της ημέρας μας:

Αφήστε στην άκρη το font de teint. Εκ των πραγμάτων λοιπόν ένα τέτοιο μακιγιάζ καλώς ή κακώς απαιτεί υγιή επιδερμίδα. Όχι τέλεια, αλλά υγιή. Απλώστε με τα δάχτυλά σας (για να ζεσταίνεται και να απλώνεται καλύτερα το προϊόν) την ενυδατική σας κρέμα ή την bb cream σας -για μια ελαφριά κάλυψη. Ξεκινήστε από τη μύτη και με κινήσεις προς τα έξω απλώστε προς τα μάγουλα και το μέτωπο. Αν τυχόν ένα σπυράκι έχει κάνει απροειδοποίητα την εμφάνισή του, καλύψτε το ελαφρά με concealer.

Συνεχίστε με μια ελαφριά πούδρα. Αλλά αντί να την απλώσετε σε όλο το πρόσωπο προτιμήστε το περίγραμμα το προσώπου και αποφύγετε το κέντρο (τη μύτη, τα μάγουλα και την περιοχή πάνω από τα χείλια). Έτσι, καταφέρνουμε να έχουμε μια φυσική λάμψη στο πρόσωπό μας και όχι ένα ματ αποτέλεσμα. Επίσης όσο ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, να έχετε πάντα στην τσάντα σας μαντηλάκια για το πρόσωπο που απορροφούν τη γυαλάδα και τον ιδρώτα.

Χρησιμοποιήστε bronzer. Είναι το προϊόν κλειδί που θα φέρει τα άριστα αποτελέσματα. Το πινέλο που χρειάζεστε για το bronzer δε πρέπει να είναι πολύ χνουδωτό αλλά να έχει μια κοφτή επιφάνεια που θα σχηματίσει στα μάγουλά σας μια νοητή ευθεία γραμμή που θα ξεκινάει από το ύψος του αυτιού και θα κατεβαίνει προς τα χείλη. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε στο πρόσωπο μας γωνίες και δίνουμε την εντύπωση ότι έχουμε χάσει μερικά κιλάκια… Τελειώστε απλώνοντας το bronzer στο σχήμα του C γύρω από τα μάτια, ξεκινώντας από τους κροτάφους και φτάνοντας λίγο πριν τα μήλα του προσώπου σας.

Ολοκληρώστε με ένα lip balm στα χείλη, μια στρώση μάσκαρα και ένα τζελ φρυδιών. Είστε έτοιμες με ένα δροσερό και απαλλαγμένο από από βαριά προϊόντα μακιγιάζ, που θα σας βολέψει για το υπόλοιπο της ημέρας!

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.