Πόσα χρήματα έχετε καταχωνιάσει στη ντουλάπα σας;

Όλες, μα όλες, έχουμε πει τη φράση “δεν έχω τίποτα να φορέσω!” Το θέμα είναι κατά πόσο αυτή η φράση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ή είναι μια γυναικεία ατάκα που καταγράφεται στο dna μας από την ώρα που γεννιόμαστε.

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από VoucherCloud έδειξε ότι η μέση γυναίκα έχει συγκεντρώσει αφόρετα ρούχα αξίας $550 στην ντουλάπα της.

Η έρευνα, η οποία μελέτησε τα ψώνια από 2.137 γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω, διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία της ομάδας παραδέχθηκε πως ποτέ δεν έχει φορέσει τουλάχιστον το 20 τοις εκατό των ρούχων που υπάρχουν στις ντουλάπες τους. Πιο συχνά, αυτά που χάνονται στην άβυσσο της ντουλάπας, είναι τα παπούτσια και τα παλτό.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν επίσης γιατί αυτά τα “‘παραμελημένα” ρούχα δεν φορέθηκαν ποτέ (και τους δόθηκε η δυνατότητα να επιλέξουν οποιαδήποτε απάντηση ίσχυε για την καθεμιά.) Ένα επιβλητικό 75 τοις εκατό είπε πως απλά προτιμάει να φορέσει άλλα κομμάτια, ενώ το 51 τοις εκατό υποστήριξε πως εισέπραξε αρνητικές αντιδράσεις από τους συναδέλφους ή τους φίλους τους ενώ τα φορούσε.

Φυσικά, αυτό φέρνει μια φαινομενικά προφανή ερώτηση – γιατί να μην επιστρέφετε ό,τι δεν φοράτε; Λοιπόν, σύμφωνα με την έρευνα, το 39 τοις εκατό είπε απλά ότι “δεν θα έμπαινε στον κόπο” να το πάει πίσω στο κατάστημα για επιστροφή χρημάτων.

Προφανώς, αυτό δεν είναι ένα ασυνήθιστο συναίσθημα, όμως, όταν λάβετε υπόψη ακριβώς πόσα χρήματα χάνετε με το να μην βρίσκετε το χρόνο να επιστρέψετε κάτι, θα διαπιστώσετε πως η ιδέα του να ζητάτε επιστροφή χρημάτων για μια αγορά, γίνεται πολύ πιο ελκυστική.

Τι είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να διασώσουμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας από την κατάρρευση και τις ντουλάπες μας από την υπερχείλιση με πράγματα που δεν φορούμε;

Λοιπόν, αρχικά, την επόμενη φορά που θα θελήσετε να κάνετε μια εξόρμηση για ψώνια, ας κάνετε μια απογραφή από τα πράγματα που ήδη έχετε. Δοκιμάστε τα και καταλάβετε τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεστε. Αν υπάρχει κάτι εκεί που μπορεί να επιστραφεί κάντε το, αλλιώς δώστε το στις φίλες σας ή δωρίστε το σε έχοντες ανάγκη.

Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία όχι μόνο να πειραματιστείτε γύρω από τα κομμάτια στην ντουλάπα σας που μπορεί να έχετε ξεχάσει, αλλά θα μπορούσε ακόμη και να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα για τις αγορές που τελικά δεν χρειάζεται να κάνετε.

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.