Πότε λήγουν τα τρόφιμα Vol2

Επίσημα ανακοινώθηκε ότι θα πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή προϊόντα που έχουν λήξει. Είναι στη διάθεση του καθενός αν θα αγοράζει τέτοια προϊόντα ή όχι. Με αφορμή αυτή την είδηση αλλά και την επιτυχία που είχε ένα προηγούμενο post για το πότε λήγουν κάποια τρόφιμα, κυρίως μπαχαρικά και ζυμαρικά, σήμερα θα γράψουμε για πιο ευπαθή τρόφιμα, καλό είναι να ξέρουμε πότε λήγει το γάλα από τη στιγμή που το ανοίγουμε.

ΓΑΛΑ

Φρέσκο

Το γάλα λοιπόν μπορούμε να το έχουμε στο ψυγείο μας για μία εβδομάδα από την ημερομηνία που το έχουμε αγοράσει. Η εβδομάδα ισχύει είτε το ανοίξουμε είτε όχι. Προτιμάμε να το διατηρούμε στο πιο παγωμένο μέρος του ψυγείου.
Αν θέλουμε να το βάλουμε στην κατάψυξη, μπορούμε να το διατηρήσουμε εκεί για 3 μήνες. Καλύτερα είναι να το τοποθετήσουμε σε γυάλινο μπουκάλι, δεν το παραγεμίζουμε γιατί θα καταψυχθεί και θα μεγαλώσει ο όγκος του.
Σε περίπτωση που αλλάξει χρώμα, υφή ή αρχίζει να μυρίζει εννοείται ότι το πετάμε.

Γάλα εβαπορέ

Αν το έχουμε κλειστό διατηρείται άνετα ένα χρόνο στο ντουλάπι. Αν το ανοίξουμε πέντε έως επτά ημέρες στο ψυγείο.
Δεν συνίσταται να βάζουμε το γάλα εβαπορέ στη κατάψυξη.

ΒΟΥΤΥΡΟ

Είτε ανοίξουμε τη συσκευασία είτε όχι, το διατηρούμε ένα μήνα στο ψυγείο και εννέα μήνες στην κατάψυξη. Το βούτυρο μπορούμε να το διατηρήσουμε το πολύ δύο ημέρες έξω από το ψυγείο. Το αλατισμένο βούτυρο παγώνει καλύτερα από το ανάλατο.
Σε περίπτωση που αλλάξει χρώμα, υφή ή αρχίζει να μυρίζει εννοείται ότι το πετάμε.

ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Το γιαούρτι όπως και το γάλα πρέπει να είναι συνεχώς στο ψυγείο. Διατηρείται 10 ημέρες είτε το ανοίξουμε είτε όχι. Σε περίπτωση που πιάσει μούχλα πετάμε όλη τη συσκευασία.
Στη κατάψυξη διατηρείται για δύο μήνες.

ΑΥΓΑ

Τρεις έως πέντε εβδομάδες στο ψυγείο ή ένα έτος στην κατάψυξη.
Ναι, μπορείτε να παγώσει ωμά αυγά! Απλά τα κλείνουμε καλά σε ένα αεροστεγές δοχείο και προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι για κάθε 3 με 4 ωμά αυγά. Αν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε γλυκά αντικαθιστούμε το αλάτι με ζάχαρη.

ΤΥΡΙΑ

Cheddar

Σε κλειστή συσκευασία διατηρείται έως και έξι μήνες στο ψυγείο ή έξι έως οκτώ μήνες στην κατάψυξη.
Σε περίπτωση που θέλουμε να τσιμπήσουμε λίγο και ανοίξουμε τη συσκευασία τότε πρέπει να φαγωθεί όλο μέσα σε τέσσερις εβδομάδες (αν το διατηρούμε στο ψυγείο).

Γραβιέρα

Σε κλειστή συσκευασία διατηρείται ένα με δύο μήνες στο ψυγείο ή τρεις στην κατάψυξη.

Blue Cheese

Σε κλειστή συσκευασία διατηρείται μόνο μία εβδομάδα μετά την ημερομηνία αγοράς στο ψυγείο. Στη κατάψυξη έως και τρεις μήνες.

Τυρί κρέμα

Σε κλειστή συσκευασία διατηρείται ένα μήνα μετά την ημερομηνία αγοράς στο ψυγείο ή δύο μήνες στην κατάψυξη.

Φέτα

Διατηρείται μία εβδομάδα μετά την ημερομηνία αγοράς στο ψυγείο ή τρεις μήνες στην κατάψυξη.
Πάγωμα τυρί φέτα σε μια σακούλα καταψύκτη ή στην αρχική κλειστή συσκευασία του. Αν εμφανιστεί μούχλα, πετάξτε ολόκληρο το πακέτο.

Μοτσαρέλα

Είτε ανοίξουμε τη συσκευασία είτε όχι, διατηρείται τρεις με τέσσερις εβδομάδες στο ψυγείο ή έξι μήνες στην κατάψυξη.

Παρμεζάνα

Την Παρμεζάνα την τρώμε άφοβα ακόμα και αν περάσει ένας χρόνος που την έχουμε αγοράσει . Είτε ανοίξουμε τη συσκευασία είτε όχι, είτε τη βάλουμε στο ψυγείο ή στη κατάψυξη.

Γενικά τα σκληρά τυριά έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Για καλύτερα αποτελέσματα, τυλίξτε το τυρί σε λαδόκολλα στη συνέχεια καλύψτε με το πλαστικό περικάλυμμα.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.