Πούδρα προσώπου φτιαγμένη από τα χέρια σου

Ανακαλύψαμε εδώ στο clipit ένα πολύ καλό DIY project και θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας. Πρόκειται για μια σπιτική, απόλυτα φυσική, διάφανη πούδρα που θα σας κοστίσει ελάχιστα και που θα σας βολέψει για τους εξής λόγους.
Ενδείκνυται για λιπαρά δέρματα, καθώς τα συστατικά της απορροφούν τη λιπαρότητα. Αν δεν έχετε λιπαρό δέρμα, απλά δεν έχει κάτι να απορροφήσει. Σε καμία περίπτωση δεν φράζει τους πόρους του δέρματος.

Διαρκεί όλη μέρα
Την αισθάνεστε πάνω σας απόλυτα φυσική
Δεν δίνει χρώμα στην επιδερμίδα σας μιας και είναι διάφανη
Ενδείκνυται ακόμα και για δέρματα με ακμή, λόγω των συστατικών της που είναι φυσικά.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψτε πολύ καλά (ώστε να μην υπάρχουν “γρομπαλάκια”) κορνφλάουρ με πράσινη άργιλο. Το κορνφλάουρ ή αλλιώς άνθος αραβοσίτου δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα και θα το βρείτε σε όλα τα super market. Την πράσινη άργιλο θα την βρείτε σε φαρμακεία ή σε κέντρα περιποίησης προσώπου. Η πράσινη άργιλος είναι απόλυτα θεραπευτική και καλλυντική για το δέρμα μας, και είναι το πρώτο συστατικό των προϊόντων που βρίσκουμε σε κέντρα spa. Απομακρύνει τη λιπαρότητα και είναι αντιβακτηριδιακή.

Για κάθε κουταλάκι κορνφλάουρ, προσθέτετε και ένα κουταλάκι πράσινη άργιλο. Δεν υπάρχει λόγος να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα.

Extra tips: Επειδή σαν προϊόν δεν παρέχει αντηλιακή προστασία, μπορείτε πριν την απλώνετε να βάζετε την ενυδατική σας με SPF δείκτη προστασίας. Επίσης, μη ξεχνάτε, είναι διάφανη. Αρχικά φοβόμουν ότι λόγω των συστατικών θα έδειχνα ή άσπρη ή πράσινη αλλά με καλό ανακάτεμα και καλή εφαρμογή στο πρόσωπο δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Αν όμως θέλετε να σκουρύνετε την απόχρωση της λίγο, προσθέστε ελάχιστη σκόνη κακάο.

[ctt title=”Αν το θέλεις ακόμα και #πούδρα μπορείς να φτιάξεις #diy ” tweet=”Αν το θέλεις ακόμα και #πούδρα μπορείς να φτιάξεις #diy http://ctt.ec/Kf4qU+ @Clipit_gr” coverup=”Kf4qU”]

Την σπιτική μου πούδρα την έβαλα σε ένα μπουκαλάκι που κάποτε είχε μπαχαρικά μέσα. Από αυτά τα μπουκαλάκια που στο στόμιό τους έχουν τρεις τρυπούλες, ώστε να πέφτει η πούδρα με ακρίβεια και όση ακριβώς θέλω. Μπορείτε βέβαια να τη βάλετε και σε ένα απλό βαζάκι, και να βουτάτε σε αυτή το πινέλο.

Είναι μια καλή πρόταση για μια πούδρα ή οποία θα κοστίσει ελάχιστα και δε θα περιέχει χημικές ουσίες. Δοκιμάστε την αν σας αρέσουν τα DIY project… Ευχόμαστε να σας αρέσει!

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.