Προφυλάξτε το αγαπημένο σας πουλόβερ

Έχουμε μπει για τα καλά στην άνοιξη και περιμένουμε να έρθει επιτέλους το καλοκαίρι. Να κατεβάσουμε τα καλοκαιρινά ρούχα και να κρύψουμε τα χειμωνιάτικα. Πάντα βέβαια έχουμε και την αγωνία του σκόρου, δεν θέλουμε να κρύψουμε το αγαπημένο μας πουλόβερ στη ντουλάπα και μετά από μήνες όταν το χρειαστούμε να το βρούμε με μικρές τρυπίτσες.

Δεν έχουμε και την πολυτέλεια να το πετάξουμε μιας και διανύουμε και δύσκολες εποχές. Τι κάνουμε λοιπόν για να προφυλάξουμε τα ρούχα μας? Μην ξεχνάμε ότι είμαστε και οικολογικά ευσυνείδητες επομένως τα χημικά απαγορεύονται.

Στα παλιά τα χρόνια οι άνθρωποι αποθήκευαν τα ρούχα τους και τα σεντόνια τους σε λινοθήκες από κέδρο. Αυτή η μυρωδιά του κέδρου κρατούσε μακρυά τους σκόρους και τα ζωύφια. Αν δεν διαθέτουμε κέδρινη λινοθήκη από την γιαγιά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να φτιάξουμε ένα χειροποίητο σκοροαπωθητικό.

Θα χρειαστούμε

Μία κούπα ρύζι και 6 σταγόνες από αιθέριο έλαιο κέδρου.

Ανακατεύουμε το ρύζι με το αιθέριο έλαιο για περίπου 30 δευτερόλεπτα, κατ’ επιλογή μπορούμε να ρίξουμε και άλλη μία σταγόνα από ένα άλλο αιθέριο έλαιο που μας αρέσει.

[ctt title=”Αποθήκευσε το αγαπημένο σου πουλόβερ για να το ξανά βρεις σαν καινούργιο ” tweet=”Αποθήκευσε το αγαπημένο σου πουλόβερ για να το ξανά βρεις σαν καινούργιο http://ctt.ec/uQU5a+ @Clipit_gr” coverup=”uQU5a”]

Βάζουμε το μείγμα μας σε μικρές υφασμάτινες σακουλίτσες, σε μαντήλια ή σε παλιά καλτσάκια, δένουμε καλά με κορδέλες ή σχοινί και τις τοποθετούμε ανάμεσα στα ρούχα μας.

Η διάρκεια ζωής του σκοροαπωθητικού είναι από 6 έως 8 μήνες.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.