Προστάτεψε το χρώμα των μαλλιών σου

Σκεφτείτε πως φεύγετε από το κομμωτήριο με ένα μεγάλο χαμόγελο και πως κοιτάτε σε κάθε καθρέφτη το καινούριο χρώμα των μαλλιών σας, για το οποίο καμαρώνετε. Σίγουρα θα έχετε βρεθεί σε καλή διάθεση, η οποία να οφείλεται στο ότι βλέπετε τα μαλλιά σας όμορφα. Βέβαια, αυτή η ευχαρίστηση δεν κρατάει για πάντα, αν δεν προσέξουμε.

Πολλοί παράγοντες είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν τα μαλλιά μας να είναι θαμπά, το χρώμα να μην είναι πια φωτεινό και να μας κάνουν να χάσουμε τον αρχικό μας ενθουσιασμό. Με λίγη προσοχή και τη σωστή φροντίδα, το χρώμα των μαλλιών σας δε θα ξεθωριάσει, όσος καιρός κι αν περάσει από τότε που το αποκτήσατε.

1. Χρησιμοποίησε το σωστό σαμπουάν. Στην αγορά, υπάρχουν ειδικά σαμπουάν για να προστατεύεται κάθε χρώμα μαλλιών. Ωστόσο, μπορείτε να ζητήσετε τη συμβουλή του κομμωτή σας, ο οποίος θα σας προτείνει κάποιο ειδικό προιόν για να διατηρήσετε τον τόνο του χρώματός σας.

2. Ενυδατώστε τα. Τα ξηρά μαλλιά χάνουν τη λάμψη τους πολύ πιο γρήγορα, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να φροντίζετε για την ενυδάτωσή τους. Περιορίστε όσο γίνεται τις συσκευές styling και βάλτε μια φορά την εβδομάδα μια καλή μάσκα ενυδάτωσης.

3. Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να ξεβάψουν τα μαλλιά σας. Γι’ αυτό, είτε αποφύγετε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο, είτε απλώστε σε αυτά κάποιο αντηλιακό προιόν.

4. Το καυτό νερό μπορεί να σας αρέσει στο ντουζ, ωστόσο κάνει το χρώμα των μαλλιών σας να ξεθωριάζει. Όταν έρθει η ώρα του λουσίματος, γυρίστε το νερό προς το χλιαρό.

5. Απλώστε ένα προιόν λάμψης. Τα συγκεκριμένα, εκτός από λάμψη, προσδίδουν πιο βαθύ τόνο στο χρώμα σας και αποφεύγουν το ξεθώριασμα.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.