Πρωτότυπο κέικ πεπονιού

Το πεπόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα και αυτή είναι και η εποχή του. Μέχρι το Σεπτέμβρη σκοπεύουμε να φάμε ακόμα πολλά, γιατί είναι ένα νόστιμο φρούτο αλλά και γιατί μας δροσίζει αφού έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, σχεδόν όσο και το καρπούζι. Ανακάλυψα προσφάτως μια εναλλακτική πρόταση για κέικ και είπα να το δοκιμάσω. Κέικ με χυμό πεπονιού. Ευτυχώς μου άρεσε πολύ και είναι μια συνταγή που κάθε καλοκαίρι θα την κάνω. Το κέικ γίνεται πολύ ελαφρύ, όχι πάρα πολύ γλυκό (αυτό για μένα είναι πλεονέκτημα) και έχει μια ελαφριά γεύση πεπονιού που το κάνει διαφορετικό.

Χρειαζόμαστε:

1 πακέτο φαρίνα κόκκινη

2 φλυτζάνια ζάχαρη

3-4 αυγά (η συνταγή λέει 4, εγώ πάντα βάζω ένα λιγότερο)

250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο light

1 κούπα πολτό πεπονιού ( περίπου 1/2 πεπόνι χτυπημένο καλά στο blender)

200 γρ κρέμα τυρί light

[ctt title=”Το πιο πρωτότυπο, καλοκαιρινό #cake πεπονιού που έχεις φάει ποτέ” tweet=”Το πιο πρωτότυπο, καλοκαιρινό #cake πεπονιού που έχεις φάει ποτέ http://ctt.ec/CnS9T+ @Clipit_gr” coverup=”CnS9T”]

H εκτέλεση είναι ακριβώς η ίδια με το παραδοσιακό κέικ. Χτυπάμε για λίγα λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, το τυρί κρέμα και τον πολτό του πεπονιού. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο. Όταν προσθέτουμε το αλεύρι αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Έτσι το κέικ θα γίνει πολύ αφράτο. Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Πείτε μας τις εντυπώσεις σας!

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.