Ψητός σολομός με μέλι και μουστάρδα

Είναι γνωστό ότι το μέλι και η μουστάρδα φτιάχνουν μια από τις καλύτερες και πιο ευπαρουσίαστες σάλτσες. Μπορεί να συνοδεύσει σαλάτες μέχρι κρέας. Στην περίπτωσή μας σήμερα θα συνοδεύσει σολομό.

Το μυστικό της συνταγής είναι η καλή ποιότητα σολομού. Καλό είναι να αγοράσουμε ένα άψογο φιλέτο σολομού. Ο μόνος εγγυημένος τρόπος για να καταλάβουμε αν το ψάρι είναι φρέσκο και καλό είναι η μυρωδιά. Αν μυρίζει έντονα μην μπείτε στη διαδικασία να το αγοράσετε.

Συνταγή για ψητό σολομός με μέλι και μουστάρδα:

Υλικά
1 1/2 με 2 κιλά φιλέτα σολομού
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
Για αρχή πρέπει να φτιάξουμε τη σάλτσα μας. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το μέλι και τη μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στη σάλτσα, το σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιολάδο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το αλάτι.
Σκεπάζουμε ένα χαρτί με λαδόκολλα. Αλείφουμε και τις δύο πλευρές του σολομού με ελαιόλαδο. Με ένα πινέλο περάστε την πάνω επιφάνεια με τη σάλτσα.


Ψήστε το σολομό στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου μέχρι μετά βίας να ψηθεί. Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα γιατί δεν θέλουμε ο σολομός να παραψηθεί. Το βγάζουμε από το φούρνο όταν το κέντρο είναι ωμό σχεδόν. Μόλις το βγάλετε από το φούρνο η υπολειπόμενη θερμότητα θα το μαγειρέψει άψογα.

Πηγή

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: