Ψωμί μπανάνας, το καλύτερο

Η μπανάνα είναι ένα φρούτο που ποτέ δεν λείπει από το σπίτι. Εύκολο σνακ για όλες τις εποχές του χρόνου, θρεπτικό γεύμα και φυσικά υπέροχη γεύση.

Παρόλα αυτά τις περισσότερες φορές μπανάνες μένουν στον πάγκο της κουζίνας να περιμένουν να φαγωθούν υπομονετικά μέχρι να γίνουν τελείως black.

Για να μην πάνε λοιπόν χαμένες αυτές οι μπανάνες μπορούμε να τις μαγειρέψουμε, είτε φτιάχνοντας απλά παγωτά ή pancakes για το πρωινό.

Σήμερα όμως θα φτιάξουμε ψωμί μπανάνας. ψωμί μπανάνας

Λίγα λόγια για τα υλικά μας!

Μπανάνα: θέλουμε 4 μεγάλες μπανάνες πολτοποιημένες. Περισσότερη μπανάνα προσθέτει περισσότερη υγρασία και γεύση στο τελικό ψωμί μας.

Βούτυρο: Χρησιμοποιήστε μαλακό βούτυρο για μια απαλή υφή και ακαταμάχητη γεύση βουτύρου.

Καστανή ζάχαρη: Χρησιμοποιήστε καστανή ζάχαρη. Η ζάχαρη αυτή είναι ο ένοχος πίσω από τα μαλακά και υγρά μπισκότα. Λοιπόν, η καστανή ζάχαρη κάνει την ίδια μαγεία και στο ψωμί μπανάνας.

Αυγά: Τα αυγά δίνουν σταθερότητα σε όλες τις ζύμες, απαραίτητο συστατικό για να έχει το ψωμί μας τη σωστή δομή.

Γιαούρτι: Το γιαούρτι προσθέτει ακόμα περισσότερη υγρασία στο ψωμί μας.

Ξηροί καρποί: αν και είναι προαιρετικοί, προσφέρουν τραγανότητα στο ψωμί. Καρύδια ή πεκάν είναι ιδανικά.

Συνταγή για ψωμί μπανάνας

Υλικά

2 φλιτζάνια (250g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κουτάλι & επίπεδη)

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/4 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 φλιτζάνι (115 γρ.) Αλατισμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλιτζάνι (150g) καστανή άχαρη

2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1/3 φλιτζάνι (80g) απλό γιαούρτι

2 φλιτζάνια πολτοποιημένες μπανάνες (περίπου 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες)

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

προαιρετικά: 3/4 φλιτζάνι (100g) ψιλοκομμένα πεκάν ή καρύδια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.

Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει ομαλό και κρεμώδες. Κατεβάζουμε ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, τις πολτοποιημένες μπανάνες και τη βανίλια. Τέλος προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά, δηλαδή το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.

Αφήνουμε το μίξερ στην άκρη και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Αν θέλουμε σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.

Βάζουμε το μείγμα σε ταψί, ή φόρμες κατά προτίμηση αντικολλητικές και ψήνουμε για 1 περίπου, καλύπτοντας χαλαρά το ψωμί με μια λαδόκολλα τα πρώτα 30 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψουμε να κάψουμε την κορυφή και τις άκρες.

Όταν το ψωμί είναι έτοιμο βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το κρυώσει τελείως. Τοποθετήστε το πάνω σε σχάρα ώστε να αναπνέει και μην μαλακώσει ο πάτος του.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνταγή για να φτιάξετε muffins. Απλά αδειάστε το μείγμα στην κατάλληλη φόρμα και ψήστε και περίπου 25 λεπτά.

ψωμί μπανάναςΕτοιμάστε το τέλειο πρωινό. Κόψτε λεπτές φέτες και αντικαταστήστε το ψωμί του τοστ. Αλείψτε ταχίνι με μέλι ή μερέντα.

Φαναστικό!!!ψωμί μπανάναςψωμί μπανάναςψωμί μπανάνας

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.