Ριγκατόνι με κεφτεδάκια αλα παστίτσιο

Συνδυασμός κιμά, ζυμαρικών και μπεσαμελ. Δεν είναι παστίτσιο αλλά μία πιο μοντέρνα πρόταση.

Χρησιμοποιούμε ριγκατόνι, τα οποία με την υφή τους αναδεικνύουν το φαγητό και με το κοίλο εσωτερικό τους καταφέρνουν να φυλακίσουν όλη τη γεύση. Κρύβουμε μέσα στο ριγκατόνι μικρές μπουκίτσες από κιμά που εκπλήσσουν τον ουρανίσκο. Και όλα αυτά συνδυάζονται με την αγαπημένη μπεσαμέλ.

Συνταγή για Ριγκατόνι με κεφτεδάκια:

Για τους κεφτέδες, τους φτιάχνετε όπως θέλετε και έχετε συνηθίσει:

Μισό κιλό κιμά
1 αυγό
Τριμμένο σκόρδο
1 φέτα ψωμί ή φρυγανιά
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι
Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα

Για την μπεσαμέλ:

4 1/2 φλιτζάνια γάλα
6 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

Για να ολοκληρώσετε:

1 πακέτο ρυγκατόνι
3/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά βούτυρο
1/4 φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση

Κάντε τα κεφτεδάκια: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια. Τα περνάμε από αλεύρι και τα τηγανίζουμε ελαφριά μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσαφένια κρούστα. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Κάντε την μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα. Σε μία άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα. Πριν το τέλος προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.

[ctt title=”Η μοντέρνα εκδοχή του παστίτσιου ” tweet=”Η μοντέρνα εκδοχή του παστίτσιου http://ctt.ec/s8ce6+ ” coverup=”s8ce6″]

Εν το μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε όταν ακόμα είναι al dente, και τα συνδυάζουμε αμέσως σε ένα μπολ με τα δύο τρίτα της μπεσαμέλ, το μισό τριμμένο τυρί, και όλα τα κεφτεδάκια.

Απλώνουμε το φαγητό μας σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμελ και το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε για 15 έως 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει από πάνω και να δημιουργηθεί κρούστα.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.