Ρόφημα λευκής σοκολάτας

Το θέμα της σοκολάτας ειδικά κάθε Χριστούγεννα, είναι πραγματικά ανεξάντλητο. Αλλά μας αρέσει και η πρωτοτυπία. Δε γινόταν να μην μοιραστούμε με εσάς αυτή τη συνταγή. Ρόφημα λευκής σοκολάτας τόσο νόστιμο, τόσο εύκολο και τόσο ευπαρουσίαστο μέσα στο κλίμα των γιορτών…

Χρειαζόμαστε:

6 φλ. γάλα φρέσκο 2%

2 φλ. κρέμα γάλακτος light

1 πακέτο σταγόνες λευκής σοκολάτας

2 βανίλιες (ιδανικό να έχετε ακατέργαστα στικάκια βανίλιας ή vanilla extract)

σαντιγί και χρωματιστή τρούφα για το γαρνίρισμα

1. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και τη βανίλια. Ανακατεύετε συχνά και μόλις δείτε τις σταγόνες της σοκολάτας να έχουν λιώσει, μειώστε κι άλλο τη φωτιά.

2. Συνεχίζετε να ανακατεύετε. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν είναι πολύ ζεστό. Μοιράστε το σε κούπες, βάλτε από πάνω σαντιγί και χρωματιστή τρούφα και σερβίρετε το αμέσως.

Υ.γ. Η original συνταγή φτιάχνεται με γάλα και κρέμα γάλακτος ολόπαχα (για όποιον τον ενδιαφέρει περισσότερο αυτή η εκδοχή). Εγώ επέλεξα να το κάνω λίγο πιο ελαφρύ ώστε να μπορώ χωρίς τύψεις να γαρνίρω την κούπα μου με σαντιγύ.

Αν για κάποιο λόγο η σοκολάτα δεν σερβιριστεί αμέσως και κρυώσει, τότε θα ξεχωρίσει και θα ανέβει στην επιφάνεια η λευκή σοκολάτα. Αυτό σημαίνει πως αν δε την καταναλώσετε αμέσως, καλό είναι πριν τη σερβίρετε να την ξαναζεστάνετε.

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.