Ρολά πίτσας με σάλτσα πέστο και πεπερόνι

Η πίτσα είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά των περισσότερων από εμάς. Πέρα από την πολύ εύκολη λύση να την παραγγείλουμε απ’εξω υπάρχει και η επίσης πολύ εύκολη λύση να την φτιάξουμε μόνες μας.

Στην ουσία η πίτσα είναι ένα ζυμάρι, μια σάλτσα και τυρί και μετά ότι τραβάει η όρεξή μας, από λαχανικά και ελιές, μέχρι αλλαντικά και φρούτα.

Αν και έχουν συνδυάσει τη πίτσα με κόκκινη σάλτσα, σήμερα θα χρησιμοποιήσουμε μια άλλη αγαπημένη σάλτσα.

Τη σάλτσα πέστο.

Θα την αναδείξουμε με την κλασσική μοτσαρέλα και ως αλλαντικό θα χρησιμοποιήσουμε το πεπερόνι.

Της αλλαγές δεν θα τις σταματήσουμε όμως εδώ.

Θα φτιάξουμε την πίτσα σε 8 υπέροχα και τραγανιστά ρολά.

Συνταγή για ρολά πίτσας με σάλτσα πέστο και πεπερόνι

Θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

¾ φλιτζάνι ζεστό νερό
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
½ κουταλάκι της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι της σούπας λάδι
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάλι του γλυκού αλεύρι

Για την γέμιση:

σάλτσα πέστο
πεπερόνι
μοτσαρέλα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε στο ζεστό νερό τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη για 5 λεπτά περίπου.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη 1 κούπα αλεύρι με το αλάτι.

Όταν η μαγιά είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα στο μπολ και το λάδι. Ανακατεύουμε απαλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη, προσθέτοντας λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει πλέον στα χέρια μας.

Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει έως ότου διπλασιαστεί.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας και την ανοίγουμε, δημιουργώντας ένα μεγάλο τετράγωνο.

Απλώνουμε τη σάλτσα πέστο, το πεπερόνι και το μισό τυρί.

Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε ίσες λωρίδες. Το ιδανικό είναι να σας βγουν 8 λωρίδες. Διπλώνουμε τις λωρίδες ρολό. Τις τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Το ταψί είναι καλύτερό να είναι μεγάλο για να αφήσει τα ρολό να επεκταθούν όσο θέλουν.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μισή ώρα περίπου.

Φυσικά τα ρολά μας σερβίρονται ζεστά αλλά τρώγονται και υπέροχα κρύα.

💡Tip : Όπως είπαμε και στην αρχή, στην πίτσα μπορούμε να βάλουμε ότι υλικά θέλουμε. Στη συγκεκριμένη όμως καλό είναι να αποφύγουμε λαχανικά με πολλά υγρά, όπως η ντομάτα, γιατί θα παπαριάσουν τη ζύμη.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο