Συνοδέψτε τις μπριζόλες σας με καραμελωμένα κρεμμύδια

Πόσο μας αρέσει να μαγειρεύουμε μπριζόλες. Δεν χρειάζεται δε και καμία τέχνη, εκτός και μιλάμε για ψήσιμο στα κάρβουνα που έκει και τέχνη χρειάζεται και ταλέντο. Τις βάζεις σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνεις, πασπαλίζεις με ρίγανη και λάδι και τις βάζεις στο γκριλ. Σε λίγη ώρα είναι έτοιμες, ζουμερές και απολαυστικές.

Με τι όμως θα μπορούσαμε να τις συνοδεύσουμε; Έχουμε την απάντηση. Καραμελωμένα κρεμμύδια με πιπεριές. Είναι πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο, το ετοιμάζουμε πραγματικά 5 λεπτά πριν βγάλουμε τις μπριζόλες από το φούρνο.

Συνταγή για καραμελωμένα κρεμμύδια :

Χρειαζόμαστε πολύ λίγα υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 χρωματιστή πιπεριά (αυτό είναι προαιρετικό, απλά για δώσει στο πιάτο μας ένα επιπλέον χρώμα)
Βαλσάμικο, μισό ποτηράκι κρασιού
Κρυσταλλική ζάχαρη σε κύβους (χρειαζόμαστε περίπου 3 κύβους, αν δεν έχετε τέτοια ζάχαρη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη, και αν δεν έχετε καστανή, χρησιμοποιήστε λευκή, μη βάλετε πάνω από 1 κουταλάκι)
Αλάτι και πιπέρι

Κόβουμε το κρεμμύδι μας σε ροδέλες, και κάθε ροδέλα στη μέση. Διαχωρίζουμε το κάθε κομμάτι κρεμμυδιού στις στρώσεις του. Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι. Μόλις μαραθεί προσθέτουμε και τις ψιλοκομμένες πιπεριές μας. Ανακατεύουμε συνεχώς απαλά, μέχρι τα υλικά μας να σωταριστούν καλά, αλατοπιπερώνουμε.

[ctt title=”Βαλσάμικο, ζάχαρη για να φτιάξουμε καραμελωμένα κρεμμύδια, υπέροχο συνοδευτικό για μπριζόλες” tweet=”Βαλσάμικο, ζάχαρη για να φτιάξουμε καραμελωμένα κρεμμύδια, υπέροχο συνοδευτικό για μπριζόλες http://ctt.ec/carbf+ @Clipit_gr” coverup=”carbf”]

Ρίχνουμε το βαλσάμικο και στη συνέχεια τη ζάχαρη. Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το ξύδι.

Όταν βγάλουμε τις μπριζόλες μας από το φούρνο, τις περιχύνουμε με το συνοδευτικό που φτιάξαμε.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.