Σοκολατένιες τρούφες με δύο υλικά

Οι σοκολατένιες τρούφες είναι από εκείνα τα γλυκά που δεν μπορείς να τους αντισταθείς, άλλωστε είναι τόσο μικρές που απλά τις βάζεις στο στόμα σου και χάνεσαι στην απόλαυση! Κάποια στιγμή φυσικά δεν θυμάσαι πόσες έχεις φάει.

Ετοιμαστείτε να χάσετε τον αυτοέλεγχο με αυτές τις απολαυστικές και vegan τρούφες. Πλούσιες σε γεύση, με κρεμώδη υφή και τον απόλυτο συνδυασμό μαύρης σοκολάτας και καρύδας.

Ας ξεχάσουμε τις ενοχές και ας φτιάξουμε αυτές τις τρούφες για τις οποίες χρειαζόμαστε πραγματικά μόνο δύο υλικά. Αν θέλουμε φυσικά να τις εμπλουτίσουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο επιπλέον υλικό φανταζόμαστε όπως καρύδια, αλεσμένα φουντούκια ακόμα και nutella.

Συνταγή για σοκολατένιες τρούφες με δύο υλικά:

Χρειαζόμαστε:

255 g μαύρη σοκολάτα, 72% κακάο ή περισσότερο
90 ml γάλα καρύδας,
εκχύλισμα βανίλιας 1/2 κουταλάκι του γλυκού: προαιρετική
προαιρετικά: 1/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο, ή αλεσμένα φουντούκια (για επικάλυψη)

Εκτέλεση

σοκολατένιες τρούφες
Τοποθετήστε τη σοκολάτα, την οποία έχετε κόψει σε κομμάτια σε ένα μπολ.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, προσθέστε το γάλα καρύδας και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 25 δευτερόλεπτα. Θέλουμε το γάλα να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει.

Αμέσως μόλις το βγάλετε, ρίξτε το στη σοκολάτα. Σκεπάστε με μία πετσέτα ώστε να παγιδεύσετε τη θερμότητα και αφήστε το για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια βγάλτε τη πετσέτα και ανακατέψτε μαλακά ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά και η σοκολάτα να λιώσει εντελώς, δίνοντας ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε και τη βανίλια.

Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο και αφήστε το για 2 με 3 ώρες, μέχρι να γίνει τελείως στέρεο. Μια καλή δοκιμή είναι να βυθίσετε ένα μαχαίρι στη μέση του μπολ. Αν βγει καθαρό, η σοκολάτα έχει σταθεροποιηθεί και είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο επόμενο στάδιο.

Αν θέλουμε να επικαλύψουμε τις τρούφες μας με κακάο, η αλεσμένα φουντούκια, τότε τα βάζουμε σε μικρό πιατάκι.
Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι, βγάλτε την απαιτούμενη ποσότητα και στη συνέχεια πλάστε με τα χέρια σας μικρές μπαλίτσες. Αν δεν θέλετε να λερωθείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το εργαλείο που χρησιμοποιούμε για το παγωτό.
σοκολατένιες τρούφες
Περάστε τις μπαλίτσες από τη σκόνη το κακάο και τινάξτε καλά. Τοποθετήστε τις τρούφες σε άσπρη επίπεδη πιατέλα ή σε μπολ.

Φυλάσσετε τις τρούφες στο ψυγείο για την καλύτερη φρεσκάδα. Για να σερβίρετε, αφήστε τις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά πριν σερβίρετε, για βέλτιστη κρεμώδη υφή.

Πηγή

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

Comments

  • Aris Tsirikos January 20, 2016 at 5:41 pm

    Τέλειο!!!

    Reply
    • Clipit.gr January 22, 2016 at 10:20 am

      Σε ευχαριστούμε

      Reply