Σοκολατένιο κέικ με αμύγδαλα

Για τους λάτρεις της σοκολάτας αυτό το κέικ είναι ότι πρέπει. Συνδυάζεται με έναν αγαπημένο και πολύ υγιεινό ξηρό καρπό, τα αμύγδαλα.

Συνταγή για σοκολατένιο κέικ με αμύγδαλα:

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι :

125 g σοκολάτα κουβερτούρα
150 g σοκολάτα της επιλογής μας για την επικάλυψη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γρ βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού εσανς αμυγδάλου (προαιρετικά)
3 μεγάλα αυγά
½ φλιτζάνι αμύγδαλα τριμμένα
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή αν θέλουμε για περισσότερη ευκολία, τη βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μαζί με το μισό βούτυρο μέχρι να λιώσουν.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 3 λεπτά μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αβγών. Μετά προσθέτουμε τη σοκολάτα, τα αμύγδαλα, τη φρυγανιά, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ και την εσάνς αμυγδάλου. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα μας σε μία βουτυρωμένη φόρα και το ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου στους 180oC.

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε το κέικ μας από τη φόρμα και το αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα για να κρυώσει ακόμα περισσότερο.

Όταν κρυώσει για τα καλά, φτιάχνουμε την επικάλυψη, χρησιμοποιούμε την σοκολάτα της επιλογής μας  τη λιώνουμε πάλι με μπεν μαρί ή αν προτιμάμε, για ευκολία, τη λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο.

Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο κέικ μας.

Το κέικ μας είναι έτοιμο να κοπεί και να σερβιριστεί.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.