Σολομός με σκόρδο για ερωτευμένους

Έτσι όπως ο σολομός ερωτεύεται μια σούπερ νόστιμη σάλτσα σκόρδου με λεμόνι και βούτυρο, φτιάξε αυτό το πιάτο ως ρομαντικό δείπνο για τον καλό σου.

Άλλωστε είναι γνωστό (και τόσο αληθινό) ότι ο έρωτας περνά από το στομάχι.

Και μην σε προβληματίζει το σκόρδο, αν το μαγειρέψεις σωστά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Απλά κόψτο σε πολύ μικρά κομματάκια, λιώσε λίγο βούτυρο σε μια κατσαρόλα και μαγείρεψε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις λίγο κρασί και χυμό από λεμόνι και είσαι έτοιμη.

Η προετοιμασία του φαγητού για το δείπνο απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο από ότι να αποφασίσεις τι θα φορέσεις.

Θα χρειαστείς αλουμινόχαρτο για να τυλίξεις τον σολομό και να τον ψήσεις.

Συνταγή για σολομό με σάλτσα σκόρδου.

Υλικά:

1 κιλό σολομού χωρίς κόκαλα ή πέτσα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
Λίγο λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Extra φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Λίγα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο.

Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να βγάλει τα αρώματα του. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τα λευκό κρασί και το χυμό λεμονιού.

Μεταφέρουμε το σολομό πάνω στο αλουμινόχαρτο, με ένα πινέλο περνάμε τις άκρες του με λίγο από τη σάλτσα. Περιχύνουμε την υπόλοιπη πάνω στο σολομό, ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα και αλατοπιπερώνουμε

Διπλώνουμε το αλουμινόχαρτο πολύ καλά ώστε να είναι τελείως κλειστό.

Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Ο χρόνο ποικίλει ανάλογα με το πάχος του σολομού. Για αυτό πριν βγάλετε το φαγητό από το φούρνο ελέγξτε αν είναι έτοιμο.

Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, ανοίγουμε προσεκτικά ώστε η κορυφή του σολομού να εκτίθεται πλήρως. Προσέξτε κατά το άνοιγμα γιατί θα απελευθερωθεί πολύ ατμός.

Γυρνάμε το φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά ή μέχρι η κορυφή του σολομού να είναι χρυσή.

Μόλις βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο ρίχνουμε το μαϊντανό και τα κρεμμύδια. Διακοσμούμε με τις φέτες λεμονιού

Συνοδεύεται με ψητά λαχανικά, ή πράσινη σαλάτα ή ζυμαρικά φιογκάκια και πολύ κρασί. σολομος με σκόρδοσολομος με σκόρδοσολομος με σκόρδο

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο