Πως να βρεις πιο σουτιέν σου ταιριάζει καλύτερα

Η εύρεση ενός καλού σουτιέν είναι πολύ δύσκολη. Είναι ίσως το μόνο πράγμα που οι περισσότερες γυναίκες φορούν μέρα με τη μέρα, και όμως ένας συντριπτικός αριθμός από εμάς φοράμε τα ίδια παλιά φθαρμένα, ξεθωριασμένα και ξεχειλωμένα σουτιέν.

Εφόσον η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας, όσο προσέχουμε την εξωτερική εμφάνιση άλλο τόσο και ίσως περισσότερο πρέπει να προσέχουμε την εσωτερική. Άλλωστε ένα καλό σουτιέν αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την γκαρνταρόμπα μας.

Δες εδώ : 5 πράγματα που πρέπει να πετάξεις από τη ντουλάπα σου

Σε ποια δεν έχει τύχει να δοκιμάσει μια μπλούζα, να μην της κάθεται καλά και όταν αλλάζει σουτιέν ως δια μαγείας η ίδια μπλούζα να εφαρμόζει τέλεια.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σουτιέν με κακή τοποθέτηση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους ιστούς των μαστών. Αν η υποστήριξη δεν είναι σωστή, ειδικά σε γυναίκες με μεγάλο στήθος προκαλούνται πολλά προβλήματα. Ας μην μιλήσουμε για τις εγκοπές στους ώμους, αυτή η συνεχή πίεση μπορεί να προκαλέσει τρομερές ημικρανίες.

Και ένα γρήγορο τεστ, πόσες γνωρίζουν το σωστό νούμερο του σουτιέν που πρέπει να φορούν;

Οι εκθέσεις δείχνουν ότι σχεδόν το 80% των γυναικών φορούν λάθος σουτιέν.

Πως να βρεις το μέγεθός σου

Πηγαίνοντας σε ένα κατάστημα εσωρούχων είναι ίσως καλύτερη ιδέα από το να πας σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, γιατί θα είσαι πιο άνετα, με λιγότερο κόσμο καλύτερα εξειδικευμένο προσωπικό και με περισσότερη ώρα και διάθεση να ασχοληθούν μαζί σου.

Ζητήστε τους να σας μετρήσουν για να μάθετε το μέγεθός σας

Φυσικά μπορείτε να το μετρήσετε και μόνες αρκεί να έχει μια μεζούρα και να ξέρετε 2 μετρήσεις.

Όλες γνωρίζουμε ότι τα νούμερα στα σουτιέν αποτελούνται από ένα αριθμό που τελειώνει σε 5 ή 0 δηλαδή 70,75,80,85 κοκ. και ένα γράμμα Α,Β,C…

Για να βρούμε τον αριθμό

Μετρήστε το θώρακα ακριβώς κάτω από το στήθος. Η μεζούρα πρέπει να είναι παράλληλα με το πάτωμα. Μην σφίγγετε πολύ τη μεζούρα σαν να φοράτε κορσέ. Απλά βεβαιωθείτε ότι συμπιέζει το σώμα σας άνετα.

Γράψτε το αποτέλεσμα. Για να βρείτε που αντιστοιχεί ο αριθμός αυτός θα πρέπει να γνωρίζετε.

Αν ο αριθμός τελειώνει σε 3-7 τότε στρογγυλοποιούμε στο 5, δηλαδή αν έχουμε 74 τότε το νούμερο για το σουτιέν σου είναι το 75, αλλιώς στρογγυλοποιούμε στο 0 στην πιο κοντινή δεκάδα αν μετρήσεις 81 τότε χρειάζεσαι το 80, στο 88 θέλεις 90.

Για να βρούμε το γράμμα

Μετράμε την περιφέρεια πάνω στο στήθος.

Το στήθος είναι ένας ζωντανός οργανισμός οπότε μπορεί να παρουσιάζει διακυμάνσεις με βάση τις ορμόνες και φούσκωμα, προσπαθήστε να το μετρήσει σε μια μέρα, όταν αισθάνεστε τα στήθη σας σχετικά φυσιολογικά.

Αφαιρέστε τους δύο αριθμούς. Θα δώσει ένα αποτέλεσμα, αυτό το νέο νούμερο θα δώσει το γράμμα στο νούμερο του σουτιέν.

Οι αντιστοιχίες είναι οι εξής
13 – Α
14 – Β
15 – C
έως
32 – Ι

Παράδειγμα : Θώρακας 74, στήθος 89. 89 – 74 = 15. Το νούμερο για το σωστό σουτιέν είναι 75C

Σωστή τοποθέτηση.

Δένουμε το σουτιέν γύρω από τη μέση μας. Φέρνουμε τις κούπες στο μπροστινό μέρος, σκύβουμε προς τα μπρος. Ανεβάζουμε τις κούπες να καλύψουν το στήθος και μετά σηκωνόμαστε.

Στερεώστε το στη χαλαρότερη θέση και να χαλαρώστε τα λουριά. Εάν έχετε το σωστό σουτιέν, δεν θα πρέπει να σφίξτε τα λουριά πάνω από τη μέση. Το σουτιέν σας δεν θα πρέπει να τραβιέται προς τα πάνω ή να είναι πολύ σφιχτό. Κοιτάξτε κάτω από το στήθος σας, δεν θα πρέπει να υπάρχει κενό ανάμεσα στο σώμα σας και το σουτιέν.

Το σουτιέν πρέπει να προσαρμόζεται άνετα στο σώμα μας. Να έχουμε στο μυαλό μας το κολάρο του σκύλου, που δεν ενοχλεί και δεν πιέζει. Δυο δάχτυλα θα πρέπει να περνάνε άνετε κάτω από τη ζώνη.

Η κούπα του σουτιέν θα πρέπει να καλύπτει όλο το στήθος και να μην περισσεύει τίποτα, αλλιώς δοκιμάστε ένα νούμερο μεγαλύτερο.

Κάντε μερικά πηδηματάκια, για να δείτε την άνεση και την υποστήριξη του σουτιέν αν το σουτιέν μετακινηθεί τότε είναι μεγάλο, χρειάζεστε μικρότερο.

Στη συνέχεια φορέστε μια στενή μπλούζα και ελέγξτε το σχήμα των μαστών σας στο καθρέπτη από όλες τις γωνίες. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να σας ικανοποιεί πριν καταλήξετε στην αγορά του.

Μικροσυμβουλές

Όπως στα σώματά μας έτσι και στο στήθος υπάρχουν όλα τα σχήματα και όλα τα μεγέθη. Ναι κάθε στήθος είναι μοναδικό.

Θυμηθείτε το μέγεθος σουτιέν σας δεν είναι μόνιμο, αλλάζει μαζί με το σώμα σας. Δεν σημαίνει ότι θα έχετε πάντα τις ίδιες μετρήσεις. Αν έχετε περάσει από μια σημαντική αυξομείωση βάρους ή εγκυμοσύνη πρέπει να επαναλάβετε τις μετρήσεις.

Αν τελικά βρείτε το ιδανικό σουτιέν, μην αγοράσετε μόνο ένα, πάρτε το ίδιο σε διαφορετικά χρώματα. Και τέλος μην πετάξετε τις ταμπελίτσες, θα σας χρειαστούν σίγουρα για μια επόμενη αγορά. ♥

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.