Γευστική σούπα με μανιτάρια και πατάτες

Τα μανιτάρια πολλοί τα μισούν, πολλοί τα αγαπούν. Η συνταγή μας αναφέρεται σε αυτούς που τρελαίνονται για μανιτάρια. Δεν είναι άλλη από μανιταρόσουπα σε συνδυασμό με πατάτες. Γενικά οι σούπες σερβίρονται κυρίως ως πρώτο πιάτο ή ως συνοδευτικό. Η παραλλαγή μου παρουσιάζουμε σήμερα κάλλιστα μπορεί να σταθεί και ως κύριο πιάτο μιας και η πατάτα δίνει μία άλλη διάσταση στη σούπα.

Συνταγή για μανιταρόσουπα με πατάτες:

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι

1 κεσεδάκι μανιτάρια της επιλογής σας

5 πατάτες

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κύβο λαχανικών

Λίγο λάδι

Λίγο μαιντανό

2 κουταλιές κορν φλάουρ

Μπόλικο νερό

Εκτέλεση

Η πρώτη μας δουλειά είναι να κόψουμε τα μανιτάρια και τις πατάτες σε μικρά τετραγωνάκια. Αυτό ίσως είναι και το πιο χρονοβόρο στη συνταγή μας. Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε σε λίγο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν ροδίσουν, ρίχνουμε και τα μανιτάρια. Τα μανιτάρια έχουν την ιδιότητα στη φωτιά να βγάζουν τα υγρά τους. Αυτό το υγρό είναι που θα δώσει την ιδιαίτερη γεύση στο πιάτο μας, οπότε μη βιαστείτε να ρίξετε κάτι άλλο μέσα, αφήστε τα μανιτάρια να βγάλουν όλο το υγρό τους.

Στη συνέχεια προσθέστε και τις πατάτες, να σωταριστούν και αυτές. Μετά ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών και προσθέτουμε τόσο νερό στη κατσαρόλα όσο να σκεπαστεί όλο το υλικό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για περίπου 40 λεπτά.

Όταν περάσουν τα 40 λεπτά και η πατάτα έχει μαλακώσει, ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές κορν φλάουρ διαλυμένες σε νερό για να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε σε βαθύ μεγάλο πιάτο και γαρνίρουμε με μαϊντανό.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.