Σπιτική λεμονάδα

Μαζί με το αλάτι, το κατατάσσω στις λεπτομέρειες εκείνες που μπορούν να χαρακτηρίσουν ένα φαγητό.

Αναφέρομαι στο λεμόνι.

Πανέμορφο χρώμα και πανέμορφη γεύση!!! χρησιμοποιείται τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική, ποιος μπορεί να φανταστεί μπριζόλα χωρίς χυμό από λεμόνι,

ή καλοκαίρι χωρίς λεμονάδα.

Βέβαια έχει και άλλες χρήσεις,  βοηθάει πολύ στην καταπολέμηση αναπνευστικών λοιμώξεων, στη δυσπεψία, στις στομαχικές διαταραχές.

Το βράδυ μετά από ξενύχτι…..μέσα στον ελληνικό καφέ στάξτε και λίγο λεμονάκι….

Μιας και είναι εποχή που τα λεμόνια ανθίζουν και αρχίζουμε να πίνουμε σιγά σιγά κρύα ροφήματα, τι καλύτερο από μια σπιτική λεμονάδα. Είναι πολλή εύκολη στην παρασκευή της, αλλά και τρομερά εντυπωσιακή όταν την σερβίρετε.

Συνταγή για σπιτική λεμονάδα :

Τα μόνα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε συμπυκνωμένη σπιτική λεμονάδα είναι:

  • ένα κιλό ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό και
  • 3 ποτήρια χυμό λεμονιού στραγγισμένο.
  • Απλά βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει ένα πηχτό σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Αυτό ήταν.

Τοποθετούμε την σπιτική λεμονάδα μας σε μπουκαλάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Εύκολα, γρήγορα και υγιεινά!!!

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.