Τα απαραίτητα πινέλα του μακιγιάζ

Είναι αλήθεια πως ένας make up artist οφείλει στον εαυτό του και σε όσους εμπιστεύονται τον εαυτό τους στα χέρια του, να έχει όλα τα πινέλα του μακιγιάζ στη διάθεσή του. Είναι επίσης αλήθεια πως αυτά είναι αρκετά και μερικές φορές πανάκριβα. Αλλά είναι επίσης γεγονός πως αν δεν ασχολείσαι επαγγελματικά με το μακιγιάζ, δεν έχεις κανένα λόγο να αγοράζεις όλα τα πινέλα που προσπαθούν μερικές φορές οι πωλήτριες (κάνοντας τη δουλειά τους) να σε πείσουν να αγοράσεις. Με λίγα λόγια, δε χρειάζεται να ξοδεύεις μια περιουσία σε πινέλα που δε ξέρεις σε τι χρησιμεύουν ακριβώς.

Επίσης, ένα πινέλο δεν πρέπει απαραίτητα να είναι ακριβό για να είναι καλό. Ψάξτε και βρείτε αυτά που αντέχει η τσέπη σας και μάθετε να τα χρησιμοποιείτε. Για όσες γυναίκες θέλουν να κάνουν ένα σωστό μακιγιάζ μόνες τους παραθέτουμε τα must- have πινέλα που καλό είναι να έχουν στο νεσεσέρ τους. Να είστε σίγουρες πως θα αναδείξουν το μακιγιάζ σας και πως θα το κάνουν να σας φαίνεται ακόμα πιο εύκολο…

pinela makigiaz, πινέλαΜε αυτό το πινέλο εφαρμόζετε τη σκιά που απλώνετε στο κινητό βλέφαρο. Είναι πολύ εύχρηστο και ιδιαίτερα βολικό για σκιές σε μορφή σκόνης. Σε περίπτωση που η σκιά σας έχει την μορφή pigment μη διστάσετε να το βρέξετε ελαφρώς. Θα κάνει τη σκιά να απλώνεται πιο εύκολα και να αποδίδει πιο έντονο χρώμα.

 

 

pinela makigiaz, πινέλαΤο πινέλο αυτό μοιάζει με μολύβι και βοηθά στο να κάνετε την εξωτερική γωνία του ματιού. Το σημείο δηλαδή που απλώνεται η πιο σκούρα σκιά. Η μυτερή άκρη του βοηθά το χρώμα να συγκεντρώνεται στο συγκεκριμένο σημείο και να δίνει πιο έντονο αποτέλεσμα. Είναι ιδανικό για να απλώνουμε σκιά και κατά μήκος του κάτω βλεφάρου.

 

 

pinela makigiaz, πινέλαΜε αυτό το πινέλο εφαρμόζετε στα μάγουλά σας το bronzer. Το τριγωνικό σχήμα της τρίχας του επιτρέπει να δημιουργείτε σκιές στο πρόσωπο και γωνίες. Εφαρμόζετε το bronzer κατά μήκος του προσώπου ξεκινώντας από το ψηλότερο σημείο στο μάγουλο και καταλήγοντας λίγο πριν το άνω χείλος. Το bronzer δεν μπαίνει ποτέ στα μήλα του προσώπου!

 

 

pinela makigiaz, πινέλαΤο πινέλο που κάνει θαύματα στην εφαρμογή του eyeliner. Είναι μικρό, τριγωνικό και βοηθά να κάνουμε τις ακριβείς κινήσεις που απαιτεί αυτή η γραμμή. Μπορεί και αυτό να χρησιμοποιηθεί για να απλώσουμε σκιά στο κάτω βλέφαρο, σύριζα στις βλεφαρίδες.

 

 

pinela makigiaz, πινέλαΤο αγαπημένο μου. Καμία προσπάθεια να κάνουμε ένα smokey eye δεν μπορεί να είναι επιτυχημένη αν δεν έχουμε αυτό το πινέλο. Δημιουργεί το εφέ των διαφορετικών εντάσεων του χρώματος στο άνω βλέφαρο, από την πιο σκούρα στην εξωτερική γωνία του ματιού, μέχρι την πιο ανοιχτή στην εσωτερική. Πιο πρακτικά, αφού απλώνουμε την ανοιχτή σκιά σε όλο το βλέφαρο και την σκούρα στην εξωτερική γωνία, παίρνουμε αυτό το πινέλο και με πολύ απαλές κινήσεις “ανακατεύουμε” τις δύο διαφορετικές αποχρώσεις. Με αυτόν τον τρόπο “λειαίνομαι” τις γραμμές και κάνουμε το αποτέλεσμα πιο φυσικό. Και ένα tip: είναι το ιδανικό πινέλο και για να απλώσουμε το concealer κάτω από τα μάτια, με μικρές και ταμποναριστές κινήσεις.

pinela makigiaz, πινέλαΤο πινέλο που απλώνουμε την πούδρα. Είμαι της άποψης πως το make up απλώνεται εξίσου καλά με τα δάχτυλα ή ένα σφουγγαράκι. Αλλά ένα πινέλο θα σας επιτρέψει να απλώσετε ελάχιστη ποσότητα και στο λαιμό για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα χωρίς διχρωμίες.

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.