Τα πιο συχνά λάθη στη διακόσμηση σαλονιού

Πολλές φορές δεν έχει σημασία πόσα περιοδικά διακόσμησης έχουμε διαβάσει, ή πόσο καλοί γνώστες του αντικειμένου είμαστε. Υπάρχουν ορισμένα λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού, στα οποία ακόμα και οι πιο έμπειροι διακοσμητές μπορεί να υποπέσουν.

Ορισμένα από τα παρακάτω είναι τα πιο συχνά που διαπράττουμε όταν διακοσμούμε το σπίτι μας, και πιο συγκεκριμένα το σαλόνι μας.

Διαβάστε τα και βάλτε τα στη λίστα με τα “Dont’s”, όταν πρόκειται να ανανεώσετε τον προσωπικό σας χώρο.

1. Το να ταιριάζουμε τα έπιπλα μεταξύ τους είναι λιγάκι μονότονο. Η τραπεζαρία ταιριασμένη με τις καρέκλες και το τραπεζάκι του καθιστικού, δε δίνει στο σαλόνι σας την αίσθηση της προσωπική σας σφραγίδας, την αίσθηση του προσωπικού σας ιδιαίτερου γούστου.

Ο καθένας θα μπορούσε να αγοράσει σεταρισμένα έπιπλα. Χρειάζεστε κάτι πιο αυθόρμητο και ιδιαίτερο, μια μίξη που θα την κάνατε μόνο εσείς.

2. Τα έργα τέχνης σε ένα σαλόνι αντανακλούν το προσωπικό σας γούστο, προσωποποιούν ένα χώρο και δίνουν την αίσθηση μιας πιο sophisitcated διακόσμησης.

Επιλέξτε ποικιλία, είτε πίνακες, είτε φωτογραφίες, είτε κάποια γλυπτά και μη φοβηθείτε τα διαφορετικά μεγέθη και χρώματα μεταξύ τους.

3. Μερικοί διακοσμητές τείνουν να εστιάζουν την προσοχή τους στα πιο βασικά κομμάτια, όπως ο καναπές, ή το coffee table και την τελευταία στιγμή προσέχουν το φωτισμό για να καλύψουν τυχόν κενά.

Σκεφτείτε το σύστημα του φωτισμού από την αρχή του σχεδιασμού.

Είτε πρόκειται για έναν μοντέρνο πολυέλαιο, είτε για φωτιστικά δαπέδου, είτε για επιτραπέζιες λάμπες, δώστε προσοχή στο φωτισμό που θα ενσωματώσετε στη διακόσμησή σας για μια συνεκτική συνολική εμφάνιση.

4. Μην κολλάτε όλα τα έπιπλά σας στον τοίχο, αλλά δοκιμάστε να τα τοποθετήσετε σε διάφορα επίπεδα.

Αυτή η τοποθέτηση επίπλων με κυμαινόμενα κομμάτια, θα φανεί αργότερα σοφή σκέψη μιας και θα ευνοήσει τις συνομιλίες και την παρέα των φιλοξενούμενων σας, οι οποίοι θα έχουν μεταξύ τους οπτική επαφή.

5. Ένας μεγάλος καναπές θα επισκιάσει το μικρό κάδρο που έχετε κρεμασμένο από πίσω του, ενώ μεγάλες πολυθρόνες θα φαίνονται αταίριαστες μπροστά στο μικρό τραπεζάκι του καθιστικού σας.

Την ώρα που θα αγοράζετε τα έπιπλά σας, σκεφτείτε το μέγεθος του συνολικού σας χώρου και πώς συσχετίζονται τα έπιπλα που θα αγοράσετε με αυτόν.

6. Μια ποικιλία από υφάσματα και υφές είναι το μυστικό για να δώσετε στο χώρο σας μια τρισδιάστατη, πολυεπίπεδη αίσθηση.

Σε ξύλινα έπιπλα, σκεφτείτε την προσθήκη ενός μετάλλου ή γυαλιού για να δημιουργήσετε περισσότερη ποικιλία.

Ομοίως, αν ο καναπές σας για παράδειγμα είναι από λινό ύφασμα, προτείνουμε να επιλέξετε ένα διαφορετικό ύφασμα για τις κουρτίνες ή τις μαξιλάρες, ώστε να δώσετε την αίσθηση μιας οπτικής ψευδαίσθησης.

7. Σίγουρα έχετε ακούσει τη θεωρία πως η σωστή τοποθέτηση των επίπλων επιτυγχάνεται όταν αυτά “ακουμπούν” ένα μικρό σημείο από το χαλί σας.

Τι συμβαίνει όμως αν το χαλί που επιλέξατε είναι μικρό;

Το να ρυθμίζετε την ακριβή τοποθέτηση αυτών ώστε να είναι κοντά και σε ακριβή σημεία, μάλλον δημιουργεί την αίσθηση του συνωστισμού, παρά του προγραμματισμού.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας, μετρήστε το χώρο σας και δείτε ποιο θα ήταν το ιδανικό μέγεθος για το χαλί σας και τα έπιπλά σας.

8. Τέλος, ο δισταγμός και ο φόβος για εκκεντρικά κομμάτια διακόσμησης, για ασυνήθιστους συνδυασμούς, σας κάνει να χάνετε την ευκαιρία για ένα σαλόνι που θα αντανακλά τις δικές σας προτιμήσεις.

Αν λοιπόν, φαντάζεστε ένα κίτρινο ταβάνι, ή έναν μπλε βελούδινο καναπέ, τολμήστε το!

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.