Ταλιατέλες με σάλτσα σκόρδου και καραμελωμένα κρεμμύδια

Μια υπέροχη μακαρονάδα μαγειρεύουμε σήμερα στο clipit, απόλυτα ιδιαίτερη με άψογη όμως γεύση.
Είναι ιδιαίτερη γιατί συνδυάζει μια πάστα σκόρδου με καραμελωμένα κρεμμύδια και γιαούρτι. Ναι καλά διαβάσατε γιαούρτι.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά σας συστήνουμε να τη δοκιμάσατε, ο συνδυασμός των γεύσεων θα σας εκπλήξει.

Κάτι άλλο που θα σας εκπλήξει σε αυτή τη συνταγή είναι πόσο εύκολα μπορούμε μόνες μας να φτιάξουμε πάστα σκόρδου. Ναι είναι πιο εύκολο να την αγοράσουμε από το εμπόριο αλλά γιατί να χαλάσουμε χρήματα όταν πραγματικά μπορούμε να φτιάξουμε απλά και υγιεινά όση ποσότητα θέλουμε.

Υλικά που θα χρειαστούμε :

taliateles-me-saltsa-skordou-kai-karamelomena-kremmidia, πάστα σκόρδου1 μπουκέτο σκόρδο
1/2 κ.γ.ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 φλιτζάνια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
Ταλιατέλες ή ζυμαρικά της επιλογής σας
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι,
τυρί παρμεζάνα (προαιρετικό)

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 250οC.

Κόβουμε την κορυφή από το μπουκέτο σκόρδου έτσι ώστε όλες οι σκελίδες να είναι εκτεθειμένες. Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια καλύπτουμε το σκόρδο με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 1 ώρα περίπου.

Μέχρι να λιώσει το σκόρδο, σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα υπέροχο καραμελωμένο χρώμα. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε κάθε δέκα λεπτά για να μην κολλήσουν.

Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το μισό ζωμό.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.

Αφαιρέστε από το φούρνο το σκόρδο και πιέστε από τη μια μεριά για να βγει από την άλλη η πάστα σκόρδου.
Αφήστε την να κρυώσει. Αφού κρυώσει την ανακατεύουμε με το γιαούρτι, αν θέλουμε μπορούμε να χτυπήσουμε το μείγμα στο μπλέντερ για να γίνει τελείως λείο. Στη συνέχεια προσθέστε και το υπόλοιπο ζωμό.

Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, σε ένα ωραίο πιάτο, βάζουμε μια ποσότητα και από πάνω τη σάλτσα σκόρδου και από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια και φυσικά πιπέρι.

Προαιρετικά πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Απόλαυση !

Αν σας περισέψει πάτσα σκόρδου αποθηκεύστε την σε ένα βαζάκι και καλύψτε την με λίγο ελαιόλαδο. Διατηρείται στο ψυγείο.

Πηγή

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.