Τάρτα λεμονιού, η εύκολη

Η τάρτα λεμονιού, και γενικότερα οι τάρτες, δεν είναι πολύ διαδεδομένη στην κουζινική μας κουλτούρα. Είναι περισσότερο μια ξενόφερτη ιδέα για γλυκό που συναντάμε πολύ σε αμερικάνικες ταινίες.

Όταν σκεφτόμαστε να φτιάξουμε ένα γλυκό καταφεύγουμε σε άλλες λύσεις όπως κέικ, κουλουράκια ή ακόμα πιο δύσκολα, καρυδόπιτα.

Και όμως…

Μια τάρτα είναι ένα πανεύκολο γλυκό, πολύ δροσιστικό και κάτι το διαφορετικό. Είναι ότι πρέπει για σερβίρισμα μετά το γεύμα. Ταιριάζει όμως υπέροχα και με τον απογευματινό καφέ.

Μιας και τα λεμόνια είναι άφθονα αυτή τη περίοδο,

τι καλύτερο να φτιάξουμε μία ελαφριά και κρεμώδη τάρτα λεμονιού.

Θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη: 
1 ½ φλιτζάνια τριμμένα μπισκότα
6 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
⅓ φλιτζάνι ζάχαρη

Για την κρέμα λεμονιού:
2 3/4 φλιτζάνια συμπυκνωμένο γάλα
3 κρόκους αυγού
⅔ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
λίγο αλάτι

Για την κρέμα διακόσμησης (προαιρετικά):
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC

Για τη ζύμη:
Σε μία ταρτιέρα, ενώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Πιέζουμε με ένα κουτάλι, μέχρι η ζύμη να απλωθεί παντού, χωρίς κενά φυσικά Ψήνουμε στο φούρνο για 8 λεπτά

Για την κρέμα λεμονιού:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το συμπυκνωμένο γάλα, τους κρόκους αυγών, το χυμό λεμονιού και το αλάτι Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το ρίχνουμε πάνω στη ζύμη και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο.
Μετά από μια ώρα μπορούμε να τη σερβίρουμε.

Για την κρέμα διακόσμησης:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Την προσθέτουμε πάνω από την τάρτα.

Δεν ξεχνάμε να διακοσμήσουμε ακόμα με λεπτές φέτες λεμονιού

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο