Καταπληκτική τάρτα με φράουλες και βρώμη

Αυτή η τάρτα με φράουλες ενδείκνυται αν θέλετε να ψήσετε ένα γλυκό που παραπέμπει περισσότερο σε υγιεινή διατροφή, παρά σε κάποια γευστική ατασθαλία. Στα πολλά θετικά της (νοστιμιά, ευκολία κλπ) προσθέτω το ότι περιέχει το φρούτο της εποχής, τις φράουλες, που αρέσουν σε όλους και δημητριακά. Αυτό σημαίνει πως μπορεί εύκολα να γίνει το πρωινό μας γεύμα ή κάποιο ενδιάμεσο σνακ και να εξακολουθούμε να είμαστε μέσα στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.

Επίσης στα υλικά της προστίθεται και η βρώμη, τροφή άκρως δυναμωτική, που θα σας δώσει την απαιτούμενη ενέργεια. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι μικρός, το ψήσιμο κρατάει μόνο 10 λεπτά και τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι τα εξής:

Συνταγή για τάρτα με φράουλες και βρώμη :

Για 8 μερίδες τάρτα με φράουλες

1 φλιτζάνι νιφάδες δημητριακών με φράουλες
Νιφάδες βρώμης 1 φλιτζάνι
1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
3/4 φλιτζάνι μέλι
1/4 φλιτζάνι νερό
Άμυλο καλαμποκιού (νισεστές) 1 κουταλιά της σούπας
1/2 φλιτζάνι φράουλες πολτοποιημένες
3 φλιτζάνια κομμένες φράουλες
για γαρνιτούρα αν θέλουμε:
1 φλιτζάνι νιφάδες δημητριακών με φράουλες , θρυμματισμένα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι για τάρτες.

Κλείνουμε τα δημητριακά σε μια σακούλα και με ένα πλάστη ρολάρουμε πάνω τους για να θρυμματιστούν. Σε ένα μπολ βάζουμε τα θρυμματισμένα δημητριακά, τη βρώμη, το αλεύρι, την καρύδα και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι, πιέζοντας το να πάει σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε για 10 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα φράουλας σε ένα πυρίμαχο μπολ ανακατεύουμε το νισεστέ με το νερό καλά. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη φράουλα και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 με 40 δευτερόλεπτα, ώστε να “δέσει” η σάλτσα. Περιχύνουμε από πάνω την τάρτα. Στο τέλος, τοποθετούμε με σειρά στην κορυφή τις κομμένες φράουλες και γαρνίρουμε με μερικά δημητριακά, αν θέλουμε. Την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και μπορούμε να σερβίρουμε μετά.

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.