Θεσπέσια λαζάνια με κιμά και σάλτσα πέστο

Η ομορφιά στα λαζάνια είναι το layering και ότι δεν υπάρχει κλασσική συνταγή. Η κάθε μια νοικοκυρά τα μαγειρεύει διαφορετικά μέσα από μια μεγάλη ποικιλία υλικών. Στην ουσία του είναι ένα απλό φαγητό που το μόνο που χρειάζεται είναι, ζυμαρικά λαζάνια, μια καλή σάλτσα και λίγα τυριά. Από εκεί και πέρα υπάρχουν άπειρες παραλλαγές με κιμά, σπανάκι και μανιτάρια.

Εμείς σήμερα μαγειρεύουμε λαζάνια με κιμά και υπέροχη σάλτσα τυριών με pesto.

Συνταγή για λαζάνια :

Υλικά:
1 πακέτο λαζάνια
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή ρίγανη
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες
πάστα ντομάτας 2 κουταλιές της σούπας
1 κιλό κιμά
1 φλιτζάνι ανθότυρο
1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα pesto
1 κρόκο αυγού
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τον κιμά. Όταν ο κιμάς αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι την πάπρικα και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την ντομάτα. Αφήνουμε στη φωτιά δύο με τρία λεπτά, να βγάλει και η ντομάτα τα υγρά της και τέλος προσθέτουμε την πάστα. Μετά από άλλο τρία λεπτά το αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το τηγάνι στην άκρη του πάγκου.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλο το ανθότυρο και τα μισά από τα υπόλοιπα τυριά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να μετατραπεί σε κρέμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τη σάλτσα pesto, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και στο τέλος προσθέτουμε και το αβγό.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λαζάνια για πέντε με έξι λεπτά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε σε πιάτο το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο.

Ετοιμάζουμε το ταψάκι μας, το λαδώνουμε και στρώνουμε λαζανια ώστε να καλύψουν όλο τον πάτο.

Η επόμενη στρώση είναι ο μισός κιμάς. Η επόμενη λαζάνια. Μετά το μισό τυρί. Πάλι λαζάνια. Επαναλαμβάνουμε ξανά τις στρώσεις.

[ctt title=”Θεϊκά #λαζάνια, Ανυπομονούμε να τα δοκιμάσουμε , έτσι όπως είναι ζεστά…” tweet=”Θεϊκά #λαζάνια, Ανυπομονούμε να τα δοκιμάσουμε , έτσι όπως είναι ζεστά…http://clipit.gr/thespesia-lasagna/ @Clipit_gr” coverup=”duIp8″]

Στο τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά που έχουμε αφήσει στην άκρη για να δημιουργήσουν την υπέροχη κρατσανιστή κορυφή.

Ψήστε το φαγητό για περίπου 25 λεπτά.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.