Τι να φας και που στην Ιταλία

Η Ιταλία είναι μια απίστευτη χώρα για να επισκεφθεί κανείς όχι μόνο για την ιστορία της και τα αξιοθέατά της αλλά και για το φαγητό της.

Πίτσα, μακαρονάδες, παγωτό και όχι μόνο.

Cotoletta αλα Milanese στη Λομβαρδία

Κοντά στα σύνορα με την Ελβετία και σχετικά κοντά στην Αυστρία και τη Γαλλία, η περιφέρεια της Λομβαρδίας έχει πολλά νόστιμα φαγητά. Σε αντίθεση με τη ζεστή, νότια Ιταλία, η περιφέρεια της Λομβαρδίας είναι λίγο πιο δροσερή και αυτό αντανακλάται στα πιάτα της. Η Cotoletta όλα Milanese είναι η σπεσιαλιτέ της περιοχής

Τρούφες στο Πιεμόντε

Η πιο μικρή απόλαυση που ταυτόχρονα είναι και πιο ακριβή. Στην ουσία η τρούφα είναι ένας μύκητας διάσημος για τα αρώματα του, τη γεύση και φυσικά την τιμή του. Μεγάλες τρούφες μπορεί να αξίζουν όσο και ένα αυτοκίνητο. Πάντως αν θέλεις να κάνεις την σπατάλη και να γευτείς μια από τις καλύτερες τρούφες του κόσμου πήγαινε στο Πιεμόντε, φθινόπωρο. Τότε η τρούφα είναι στην πλήρη εξέλιξη της.

Pesto Genovese, Γένοβα

Λίγο τυρί παρμεζάνα, κουκουνάρι, λάδι και βασιλικό. Χαρακτηριστικό πιάτο της Ιταλίας και κυρίως στη Γένοβα.

Milanese Ριζότο, Μιλάνο

Η προέλευση του ρριζότο είναι από τις βόρειες περιοχές της Ιταλίας και κυρίως σερβίρεται ως πρώτο πιάτο, έτσι για να σου ανοίξει την όρεξη για τη συνέχεια. Στο Μιλάνο το συγκεκριμένο πιάτο έχει περάσει σε άλλο επίπεδο με το πιο υπέροχο παχύ και κρεμώδες ρύζι. Εδώ μπορείς να το φας και ως κύριο πιάτο το οποίο σερβίρεται με μπούτι από κρέας.

Ζαμπόν Πάρμας, Πάρμα

Το ζαμπόν Πάρμας είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση στην Ιταλία. Αξίζει να επισκεφτείς την πόλη μόνο και μόνο για το χοιρομέρι. Μην ξεχάσεις να το συνοδεύσεις με κρασί και ελιές, εκεί αργά το απόγευμα.

Ραγού με Parmigiano Reggiano, Μπολόνια

Το ραγού είναι μια σάλτσα ντομάτας με βάση το κρέας που συχνά σερβίρεται με άφθονο κρέας, οπότε αν είσαι χορτοφάγος ή vegan, ίσως να μην επισκεφτείς τη Μπολόνια. Η ιστορία αυτού του πιάτου κρατάει 300 χρόνια τώρα.

Cappuccino, Βόρεια Ιταλία

Από τεχνική άποψη τον καλύτερο καπουτσίνο θα τον πιες στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας πριν τις 10 το πρωί.

Spritz Veneziano, Βενετία

Ιδανικό ποτό για τα ζεστά καλοκαίρια στη Βενετία. Aperol ή Campari με παγωμένο ανθρακούχο νερό.

Ψαρικά, Cinque Terre

Σκαρφαλωμένη στο μπροστινό μέρος του ωκεανού, η ιστορική περιοχή Cinque Terre αποτελείται από πέντε πολύ παλιές αλιευτικές πόλεις που είναι πραγματικά πανέμορφες. Τα εστιατόρια της περιοχής σερβίρουν κάθε ημέρα φρέσκα ψαρικά.

Μπριζόλα, Φλωρεντία

Δοκίμασε μπριζόλα στη Φλωρεντία αρκεί να έχεις τεράστια όρεξη και κότσια. Αν δεν μπορείς να την φας μόνη σου καλύτερα να την μοιραστείς.

Carbonara, Ρώμη

Ταξιδεύεις στη Ρώμη; ετοιμάσου να πάρεις κιλά. Η καρμπονάρα τους είναι η αιτία.

Πίτσα, Νάπολη

Πίτσα μπορείς να φας παντού στην Ιταλία, αλλά αν θέλεις πραγματικά να φας πίτσα τότε πρέπει να πας στη Νάπολη

Limoncello, Ακτή Αμάλφι

Το Limoncello είναι το ποτό του κόλπου της Νάπολη. Πριν το δοκιμάσεις μάθε την περιεκτικότητα του σε οινόπνευμα γιατί διαφέρει από μαγαζί σε μαγαζί και σπίτι σε σπίτι.

Παγωτό, Σικελία

Πόσο μακρυά θα έφτανες για το καλύτερο παγωτό του κόσμου?

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.