5 πράγματα που πρέπει να πετάξεις από τη ντουλάπα σου

Όσο αφορά στο ξεκαθάρισμα της ντουλάπας σου, προτείνω να το κάνεις σε κάθε αλλαγή της σεζόν. Περίπου 1 φορά ανά τέσσερις μήνες δηλαδή.

Εκτός από την εναλλαγή καλοκαιρινών και χειμωνιάτικων, είναι ευκαιρία κάθε φορά να εντοπίσεις αυτά τα 5 αντικείμενα που δε χρειάζεσαι και να τα ξεφορτωθείς και εσύ και η ντουλάπα σου.

Αναλογίσου απλά πόσα ζευγάρια άχρηστες κάλτσες πιάνουν χώρο στα συρτάρια σου ή πόσα t-shirt είναι τόσο κιτρινισμένα που πια δε τα φοράς.

Κάνοντας αυτό το ξεσκαρτάρισμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, διατηρείς την ντουλάπα σου σε τάξη και θα φοράς αυτά τα βασικά κομμάτια που είναι πιο καινούρια και σε καλύτερη κατάσταση.

Περισσότερος χώρος στην ντουλάπα δηλαδή, αλλά και πιο περιποιημένη εμφάνιση. Τι καλύτερο;

Απαλλάξου από:

τι να πετάξεις από τη ντουλάπα1.Παλιές κάλτσες ή κάλτσες που δεν έχουν ταίρι. Ας παραδεχτούμε ότι όλοι έχουμε κάλτσες που είναι αταίριαστες (μα πού χάνονται κάθε φορά;) και οργάνωσε το συρτάρι σου από την αρχή κρατώντας μόνο τις κάλτσες που είναι οι αγαπημένες σου. Θα εκπλαγείς από το πόσο χώρο θα εξοικονομήσεις.

2.Συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια. Φοράμε μανιωδώς το αγαπημένο μας t-shirt λες και δεν έχουμε άλλα δέκα στην ντουλάπα για να αλλάζουμε. Το αποτέλεσμα είναι να μην βλέπουμε πως αυτό το μπλουζάκι έχει κιτρινίσει, έχει χάσει τη φόρμα του ή έχει γαριάσει. Παραδεχτείτε το, ήρθε η ώρα για restock.

τι να πετάξεις από τη ντουλάπα3. Παπούτσια που δεν μπορείς να τα περπατήσεις. Αφορά όλες μας. Πόσες φορές δεν έχεις αγοράσει ένα παπούτσι απλά γιατί δείχνει ωραίο, αλλά είναι από τα πιο άβολα που έχεις φορέσει; Πάρε βαθιές ανάσες και αποδέξου το. Ήρθε η ώρα να το χαρεί κάποιος άλλος που θα του ταιριάζει ακριβώς. Την επόμενη φορά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μην θυσιάσεις την άνεση μπροστά στην γοητεία ενός παπουτσιού.

4. Mπλούζες με λεκέδες. Κι όμως. Μη σφυρίζεις αδιάφορα. Υπάρχουν μπλουζάκια στο συρτάρι που τα φοράς χωρίς δεύτερη σκέψη όταν κάνεις μια χαλαρή βολτίτσα ή τι να πετάξεις από τη ντουλάπαπετιέσαι καπου τριγύρω. Κι όμως, αυτοί οι λεκέδες από το αποσμητικό ή από τον καφέ δε θα φύγουν. Μην κολλάς σε ένα ρούχο. Θα βρεις πολλα οικονομικά μπλουζάκια στην αγορά για να ανανεωθείς.

5. Τζιν που δεν σου χωράνε πια. Άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ντουλάπας μας. Τζιν παντελόνια που έχουμε από το λύκειο, ή από όταν ήμασταν 5 κιλάκια ελαφρύτερες. Και ναι, όλες μας έχουμε παρηγορηθεί λέγοντας πως κάποια στιγμή θα χάσουμε τα περιττά κιλάκια και θα τα ξαναφορέσουμε, αλλά…. πότε στα αλήθεια συνέβη αυτό; Χάρισε τα τζιν που δεν σου ταιριάζουν πια και ανανέωσε την ντουλάπα σου με ένα άλλο ζευγάρι που θα σε κολακεύει περισσότερο.

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.