Το πιο νόστιμο σοκολατένιο κέικ

Αν το δοκιμάσετε, θα συμφωνήσετε με τον τίτλο. Συμβαίνει να είναι το πιο νόστιμο σοκολατένιο κέικ που έχουμε δοκιμάσει και πρόκειται για μια συνταγή που κατοχυρώθηκε πολύ ψηλά στη λίστα των προτιμήσεών μας. Το cake αυτό τυχαίνει να έχει και νιφάδες βρώμης στο μείγμα του. Ίσως αυτό να είναι και το μυστικό της νοστιμιάς του.

Τρώγοντας το, δεν καταλαβαίνεις ότι περιέχει βρώμη, απλά υπάρχει κάτι σ’ αυτό που το κάνει πεντανόστιμο.

Σοκολατένιο, με αρκετή υγρασία στο εσωτερικό του (αυτό μάλλον το καταφέρνουν οι νιφάδες βρώμης), με ένα εξαίρετο γλάσο το οποίο παγώνει, σταθεροποιείται και το απογειώνει. Για να το απολαύσετε λοιπόν, χρειάζεστε τα εξής:

Συνταγή για το πιο νόστιμο σοκολατένιο κέικ :

Υλικά

1 φλ. καστανή ζάχαρη

1 φλ. λευκή ζάχαρη

1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο

2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα με το πιρούνι

1 και 3/4 φλ. αλεύρι

1 κ. γλ. baking

1 πρέζα αλάτι

1 1/2 κ. γλ. κακάο άγλυκο σε σκόνη

1 φλ. κουάκερ

1 3/4 φλ. βραστό νερό

1 σακούλα σταγόνες κουβερτούρας

Για το γλάσο

6 κ. γλ βούτυρο

6 κ. γλ γάλα

1 1/2 φλ. ζάχαρη

1 σακούλα σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Με ένα μίξερ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και προσθέτετε τα αυγά. Χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Έπειτα, βάζετε το αλεύρι, το baking, το αλάτι, το κακάο, μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο ομογενοποιημένο μείγμα. Ξεχωριστά, σε ένα μπωλ, μουλιάζετε το κουάκερ στο νερό μέχρι να μαλακώσει.

Το ρίχνετε και αυτό στο μείγμα του μίξερ μαζί με το μισό σακουλάκι από τις σταγόνες κουβερτούρας. Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και από πάνω πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μισό σακουλάκι από τις σταγόνες σοκολάτας.

Ψήνετε στους 200 βαθμούς και μετά από 40 λεπτά, τσεκάρετε αν έχει ψηθεί με το γνωστό κόλπο της οδοντογλυφίδας. Προσέξτε μην το παραψήσετε. Το κέικ δεν πρέπει να αφυγρανθεί.

Για το γλάσο, λιώνετε το βούτυρο, το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Φροντίστε να έρθει σε σημείο βρασμού, για 30 μόνο δευτερόλεπτα. Χαμηλώστε την θερμοκρασία και προσθέστε το άλλο σακουλάκι με τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Περιχύστε αμέσως το κέικ, το οποίο έχει κρυώσει. Το γλάσο πρέπει να είναι ζεστό ακόμα, μιας και όσο κρυώνει κρυσταλλώνει.

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο