Τοστ μελιτζάνας με λιωμένη μοτσαρέλα

Δεν μπορώ να πω ότι είμαι λάτρης της μελιτζάνας, ίσα ίσα θα έλεγα ότι δεν μου αρέσει καθόλου. Ναι είμαι από αυτούς που προτιμούν τον μουσακά με πατάτα και στα γεμιστά τρώω μόνο το ρύζι. Παρόλα αυτά, συχνά πυκνά πέφτουν στα χέρια μου, μιας και η μαμά μου, μου στέλνει τακτικά δέματα από τον κήπο της.

Πώς να αντισταθείς λοιπόν σε ολόφρεσκες και βιολογικές μελιτζάνες? Απλά αναζητώ νέες συνταγές μήπως και καταφέρω να τις απολαύσω.

Ένα έχω να δηλώσω ο συνδυασμός με λιωμένη μοτσαρέλα είναι ιδανικός.

Φτιάχνουμε λοιπόν ένα υπέροχο τοστ με φρυγανισμένο ψωμί, παναρισμένες μελιτζάνες, κατακόκκινη σάλτσα και μοτσαρέλα.

Συνταγή για τοστ μελιτζάνας με λιωμένη μοτσαρέλα

Υλικά
Λίγες μελιτζάνες
1/2 φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
3 μεγάλα αυγά
2 1/2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα
Χρησιμοποιήστε έτοιμη ή φτιάξτε την μόνες σας
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Λιωμένες ντομάτες
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

Επιπλέον
Μπαγκέτα
τριμμένη παρμεζάνα
Μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες.

τοστ μελιτζάνας

Παίρνουμε τρία μπολ και ρίχνουμε στο ένα αλεύρι στο όποιο έχετε προσθέσει το αλάτι και το πιπέρι, στο άλλο τα χτυπημένα αυγά και στο άλλο τη φρυγανιά. Βουτάμε κάθε φέτα στο αλεύρι, χτυπάμε ελαφρά για να φύγει το περίσσευμα, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.

τοστ μελιτζάνας

Ήρθε η ώρα να περάσουμε στο τηγάνισμα. Τηγανίζουμε τις φέτες μέχρι να αποκτήσουν ένα υπέροχο χρυσαφί χρώμα.
Αν μισείτε το τηγάνισμα τότε μπορείτε να βάλετε τις παναρισμένες φέτες μελιτζάνας σε ένα ταψί το οποίο έχετε λαδώσει πολύ καλά και ψήστε για περίπου 20 λεπτά.

Για τη σάλτσα
Σε μια κατσαρόλα, μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να χρυσαφίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά, εκτός από τον φρέσκο βασιλικό. Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για 15 περίπου λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε και τον βασιλικό.

Για να ετοιμάσουμε το τοστ.
Φρυγανίζουμε το ψωμί μας, αφού το έχουμε κόψει σε ωραίες λωρίδες, στο γκριλ μέσα σε ένα ταψί

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, απλώνουμε σάλτσα και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Από πάνω προσθέτουμε φέτες μελιτζάνας. Πάνω από τη μελιτζάνα προσθέτουμε μια ακόμα επιπλέον γενναία κουταλιά σάλτσα και τέλος φέτες μοτσαρέλας.

Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα, για περίπου 5 λεπτά.
Γαρνίρουμε με επιπλέον βασιλικό.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.