Τραγανές πατάτες με υπέροχη ελληνική γεύση

Συνταγές για πατάτες υπάρχουν πολλές από τηγανιτές μέχρι φούρνου από πουρέ μέχρι συνδυασμένες με άφθονο τυρί.
Τι μπορεί λοιπόν να σου προσφέρει μια επιπλέον συνταγή, απλά πράγματα, να μαγειρέψεις με απλά υλικά της ελληνικής φύσης. Ελαιόλαδο, σκόρδο, λεμόνι και φυσικά ρίγανη.

Συνταγή για τραγανές πατάτες:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
1 κιλό περίπου μικρές πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Χυμό από 1 λεμόνι
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σε μια γάστρα τοποθετήστε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη και την πάπρικα το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάστε και αφήστε τις πατάτες να σιγοψηθούν σε μέτρια θερμοκρασία για 2 ώρες περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας.

Σερβίρετε αμέσως, γαρνιρισμένες με το ξύσμα λεμονιού και μαϊντανό.

Πηγή

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: