Τρέξιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Μπορούμε

Μην ξεχνάτε πως αυτή η εποχή είναι η καλύτερη για να ξεκινήσετε το τρέξιμο. Με συνέπεια και πειθαρχία έχετε μπροστά σας τον απαιτούμενο χρόνο για να αλλάξετε το σώμα σας. Αν ξεκινήσετε αυτό το διάστημα τη γυμναστική, το καλοκαιράκι θα σας βρει με όμορφα και τονωμένα σώματα…

Προνοούμε λοιπόν και δεν τρέχουμε τελευταία στιγμή -όταν αρχίζει και καλοκαιριάζει- στα γυμναστήρια….

Παρτε το απόφαση και ξεκινήσετε  το τρέξιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες που είναι από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορούμε να προσφέρουμε στο σώμα μας. Και εμείς σας προσφέρουμε μερικά tips για να ξεκινήσετε το τρεξιματάκι ακόμα και όταν οι θερμοκρασίες είναι σχετικά χαμηλές.

Βρείτε παρέα για να πηγαίνετε μαζί. Αλλιώς προτιμήστε πολυσύχναστα μέρη… Προσφάτως έτρεχα με καλή παρέα ενώ έξω είχε αρκετό κρύο και είχε αρχίσει να σουρουπώνει. Δεν θυμάμαι να απόλαυσα περισσότερο τη διαδρομή τη στιγμή που η μέρα είχε αρχίσει να πέφτει και η ομίχλη έπεφτε γύρω μας. Ήταν πραγματικά πανέμορφο.

Προστατεύστε τα πόδια σας από το κρύο. Φορέστε κάλτσες που κρατάνε τα πόδια σας ζεστά και εμποδίζουν την υγρασία, και αθλητικά παπούτσια ελαφριά και αδιάβροχα.

Ντυθείτε καλά. Οι κανόνες ορίζουν τα εξής. Από 0 ως 10 βαθμούς θερμοκρασία φοράμε 3 tops (δύο μπλουζάκια και φλις jacket) και 2 ρούχα για το κάτω μέρος του σώματος (ισοθερμικό και κολάν).

Για 10 ως 20 βαθμούς θερμοκρασία, τότε ενδείκνυνται το ίδιο για το κάτω μέρος του σώματος αλλά μόνο 2 κομμάτια για το πάνω (το μπλουζάκι σας και ένα ελαφρύ jacket ή ένα μπουφανάκι χωρίς μανίκια).

Για πολύ πιο χαμηλές θερμοκρασίες μη ξεχάσετε τα γάντια σας και ένα κασκόλ τυλιγμένο γύρω από το λαιμό και το στόμα σας.

Πριν ξεκινήσετε το τρέξιμο, κάντε μια ελαφριά προθέρμανση 10-15 λεπτών για να ζεσταθείτε. Και αποφεύγετε να στέκεστε χωρίς να γυμνάζεστε και ενώ είστε ιδρωμένοι.

Ξεκινήστε το τρέξιμο και τελειώστε έχοντας τον άνεμο από πίσω σας. Με αυτό τον τρόπο δε σας “χτυπάει” ενώ είστε ιδρωμένοι. Αν έχετε και ευαίσθητο δέρμα στο πρόσωπο, βάλτε λίγη βαζελίνη στη μύτη και στα μάγουλά σας ώστε να αποφύγετε τη ξηροδερμία.

Ιδιαίτερα το χειμώνα, μην σας απασχολεί η ταχύτητα σας, αλλά η διάρκεια του τρεξίματος σας. Δεν πειράζει λοιπόν αν τρέχετε αργά και σταθερά.

[ctt title=”Το χειμώνα δεν μας απασχολεί η ταχύτητα στο #τρέξιμο αλλά η διάρκεια” tweet=”Το χειμώνα δεν μας απασχολεί η ταχύτητα στο #τρέξιμο αλλά η διάρκεια http://ctt.ec/0fhHE+ @Clipit_Gr” coverup=”0fhHE”]

Αν δεν έχετε σκοπό να πάτε κατευθείαν σπίτι, φροντίστε μετά το τέλος της άσκησής σας να αλλάξτε ρούχα. Σίγουρα να έχετε μια δεύτερη μπλούζα μαζί σας.

Αν είχατε την ατυχία να σας πιάσει βροχή, τότε φροντίστε να στεγνώσετε καλά τα αθλητικά παπούτσια σας μέχρι να τα ξαναχρησιμοποιήσετε. Βγάλετε τις εσωτερικές σόλες, γεμίστε το εσωτερικό των παπουτσιών με κομμάτια εφημερίδας που τραβούν την υγρασία και αφήστε τα κοντά σε καλοριφέρ.

Αμέσως μετά την άσκησή σας σε εποχή με χαμηλές θερμοκρασίες, πηγαίνετε σε ένα ζεστό μέρος. Αν έχετε παρέα ας πούμε, μια καφετέρια για μια ζεστή σοκολάτα είναι ό,τι πρέπει….

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.