Τρόφιμα που δεν διατηρούνται στο ψυγείο

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας βοηθά να διατηρήσουμε το φαγητό μας εύκολα και απλά. Πλέον δεν χρειάζεται να σκεφτούμε τι να κάνουμε το περισσευούμενο φαγητό, το αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Το ψυγείο βέβαια το χρησιμοποιήσουμε και για να διατηρηθούν ορισμένα τρόφιμα που θέλουν ψύξη αλλά και για αποθηκευτικό χώρο. Ντομάτες, κρεμμύδια, πατάτες, σάλτσες βρίσκουν το χώρο τους στο ψυγείο.

Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ αν όντως όλα τα τρόφιμα μπαίνουν στο ψυγείο; Μήπως τοποθετώντας εκεί αλλοιώνεται η γεύση τους και μουχλιάζουν πιο γρήγορα;

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα τροφίμων που σίγουρα δεν πρέπει να τα βάζετε στο ψυγείο. Σίγουρα θα ξαφνιαστείτε.

Οι ντομάτες σίγουρα δεν ανήκουν σε ψυγείο, γιατί θα χάσουν τη γεύση τους. Ο λόγος για αυτό είναι ο κρύος αέρας στο ψυγείο που σταματά τη διαδικασία ωρίμανσης και έτσι η γεύση της ντομάτας τίθεται σε κίνδυνο. Επίσης, ο κρύος αέρας έχει αντίκτυπο στην υφή της ντομάτας, γιατί διασπά τις μεμβράνες στο εσωτερικό της. Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τις ντομάτες σας είναι σε ένα καλάθι ή ένα γυάλινο μπολ στον πάγκο της κουζίνας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη διατήρηση βασιλικού στο ψυγείο είναι ότι θα απορροφήσει όλες τις μυρωδιές των τροφίμων που βρίσκονται στο ψυγείο. Καλύτερα προσπαθήστε να τον κρατήσετε σε ένα φλιτζάνι φρέσκου νερού. Αν πρέπει πραγματικά να κρατήσει το βασιλικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, να τον βάλετε στη κατάψυξη.

Δεν υπάρχει πραγματικά καμία ανάγκη να τοποθετήσετε αυτά τα ωραία βότανα που αγοράζουμε από την αγορά στο ψυγείο. Αντί να σκοτώσουμε τη γεύση τους σε χαμηλές θερμοκρασίες, τα τοποθετούμε γυάλινο βάζα με νερό και να τα κρατάμε στον πάγκο της κουζίνας. Με αυτό τον τρόπο η κουζίνα σας θα φαίνονται πιο όμορφη και τα βότανα σας θα το εκτιμούσαν πάρα πολύ.

Τρόφιμα που δεν διατηρούνται στο ψυγείο

Οι πατάτες πρέπει να διατηρούνται σε δροσερό και όχι κρύο μέρος. Οι χαμηλές θερμοκρασίες του ψυγείου μετατρέπουν το άμυλο της πατάτας σε ζάχαρη πιο γρήγορα από ότι νομίζετε. Δοκιμάστε να βάλετε πατάτες σε μια χάρτινη σακούλα σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος. Είναι καλύτερα να βάλετε τις πατάτες σε χαρτί και όχι πλαστικές σακούλες, γιατί οι πατάτες έτσι θα λαμβάνουν περισσότερο αέρα ο οποίος θα τις διατηρήσει για περισσότερο καιρό.

Το σκόρδο έχει το ίδιο πρόβλημα που έχουν οι πατάτες. Σε χαμηλές θερμοκρασίες, το σκόρδο θα αρχίσει να βγάζει φύτρες και μπορεί να μουχλιάσει.

Η υγρασία στα κρεμμύδια τα μαλακώνει και τελικά τα μουχλιάζει. Το κρεμμύδια χρειάζονται ένα στεγνό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. Ωστόσο, μην διατηρείτε τις πατάτες και τα κρεμμύδια μαζί επειδή και τα δύο έτσι θα χαλάσουν γρηγορότερα.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε με τη διατήρηση των τροφίμων σας είναι να βάλετε το ψωμί στο ψυγείο και αυτό γιατί στεγνώνει. Μπορούμε φυσικά να το αποθηκεύουμε στη κατάψυξη, τυλιγμένο για να μην χάσει την υγρασία του. Όταν το βγάλετε από τη κατάψυξη αφήστε το να ξεπαγώσει αργά στον πάγκο της κουζίνας, μην το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Τρόφιμα που δεν διατηρούνται στο ψυγείο

Σίγουρα το ελαιόλαδο είναι κάτι που δεν αποθηκεύεται στο ψυγείο. Σε χαμηλές θερμοκρασίες συμπυκνώνεται και σκληραίνει με αποτέλεσμα να θυμίζει περισσότερο βούτυρο.

Ο καφές θα χάσει τη γεύση του, όταν μπει στο ψυγείο. Ακριβώς όπως ο βασιλικός, μπορεί να απορροφήσει σε ορισμένες μυρωδιές άλλων τροφίμων στο ψυγείο. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να αποθηκεύετε τον καφέ σε σκοτεινό και δροσερό μέρος, ώστε να διατηρεί τη φρεσκάδα της και γεμάτη γεύση του. Ωστόσο, μπορείτε να αποθηκεύσετε μεγαλύτερες ποσότητες καφέ στην κατάψυξη!

Δεν πρέπει να κρατάτε το μέλι στο ψυγείο. Αν κλείσετε το μέλι καλά στο βαζάκι του μπορείτε να το διατηρήσετε για πραγματικά πάντα μιας και δεν έχει ημερομηνία λήξης. Σε περίπτωση που το τοποθετήσετε στο ψυγείο θα κρυσταλλώσει.

Λεμόνια, πορτοκάλια και λάιμ πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου και σε πάγκο της κουζίνας σας. Ο ψυχρός αέρας μπορεί να βλάψει την ποιότητα των φρούτων αυτών.

Τρόφιμα που δεν διατηρούνται στο ψυγείο

Και τέλος μην εκπλαγείτε! Ακόμα και όταν ανοίξετε τη κέτσαπ μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ντουλάπι. Λόγω του ότι περιέχει μεγάλες ποσότητες ξυδιού και συντηρητικών, δεν θα πάθει τίποτα. Και αν δεν μας πιστεύετε, απλά σκεφτείτε τα πακέτα κέτσαπ σε εστιατόρια γρήγορου φαγητού.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.