Βάψε τα πασχαλινά αυγά με χρώματα που έφτιαξες μόνη σου

Το Πάσχα είναι κοντά που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για βαμμένα αυγά. Μιας και αγαπάμε τα diy projects γιατί να μην φτιάξουμε την μπογιά μόνες μας και να αποφύγουμε όλα αυτά τα χημικά. Δεν χρειάζεται να ξέρουμε χημεία ή να έχουμε εργοστάσιο χημείας, θα χρησιμοποιήσουμε ότι έχουμε στο σπίτι μας και θα δημιουργήσουμε χρώματα που θέλουμε.

Άσε που μετά θα φάμε και τα αυγά μας, γιατί εμένα προσωπικά μου αρέσουν πολύ τα αυγά και όταν το Πάσχα καθαρίζω τα αυγά και είναι όλα κόκκινα στο εσωτερικό τους με πιάνει μια απογοήτευση που τελικά πρέπει να τα πετάξω.

Φυσικά τα αυγά με χρώματα που έχουμε φτιάξει εμείς είναι ιδανικά για να τα φάνε και τα παιδιά.

Εδώ είναι μερικά κοινά συστατικά που φτιάχνουν χρώματα για τα αυγά του Πάσχα :

Μπλε : κόκκινο λάχανο, βατόμουρα
Κόκκινα / Ροζ : πάπρικα , φράουλες , κεράσια, βατόμουρα
Μοβ: χυμό σταφυλιού, βατόμουρα
Κίτρινο : καρότα, κίτρινο μήλο οι φλούδες
Καφέ : καφές

Η ομορφιά των φυσικών βαφών είναι ότι δεν θα πετύχετε δύο φορές το ίδιο χρώμα και φυσικά μπορείτε να κάνετε ότι συνδυασμούς φανταστείτε και να κάνετε άπειρα επιστημονικά πειράματα.

Εμείς σας δίνουμε τις βασικές συνταγές για μία βαφή αυγών.

Για τα φρούτα και τα λαχανικά :
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρούτα ή λαχανικά
2 φλιτζάνια νερό
¼ φλιτζάνι λευκό ξίδι

Τοποθετήστε τα φρούτα ή τα λαχανικά και το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε να πάρουν μία βράση. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σουρώστε το υγρό με ένα τρυπητήρι. Προσθέστε το ξίδι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βουτήξτε μέσα τα αυγά σας, όσο περισσότερο χρόνο τα αφήσετε τόσο φωτεινότερο θα είναι το χρώμα τους.

Για τα καρυκεύματα :
4 – 5 κουταλιές σούπας καρυκευμάτων
2 φλιτζάνια νερό
¼ φλιτζάνι λευκό ξίδι

Τοποθετήστε τα μπαχαρικά και το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε να πάρουν μια βράση. Σιγοβράστε για 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σουρώστε το υγρό με ένα τρυπητήρι. Προσθέστε το ξίδι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βουτήξτε μέσα τα αυγά σας, όσο περισσότερο χρόνο τα αφήσετε τόσο φωτεινότερο θα είναι το χρώμα τους.

[ctt title=”Βάψε τα πασχαλινά αυγά με χρώματα που έφτιαξες εσύ” tweet=”Βάψε τα πασχαλινά αυγά με χρώματα που έφτιαξες εσύ http://ctt.ec/2Uwd6+ @Clipit_gr” coverup=”2Uwd6″]

Για υγρά όπως το τσάι ή χυμό :

Μην προσθέτετε νερό, απλά ανακατέψτε το ¼ φλιτζάνι λευκό ξίδι σε 2 φλιτζάνια υγρού.

Έαν χρησιμοποιήσετε τσάι, φτιάξτε το τσάι σε 2 φλιτζάνια νερό και στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε το ¼ φλιτζάνι ξύδι. πασχαλινά αυγά

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.