Πως να βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι

Ας το παραδεχτούμε, το βάψιμο μαλλιών απαιτεί χρόνο και χρήμα. Ειδικά αν έχεις κάνει μεγάλη αλλαγή, από μαύρο σε ξανθός ας πούμε, κάθε μήνα πρέπει να είσαι κομμωτήριο και να έχεις να διαθέσεις μερικές ωρίτσες.

Ναι το βάψιμο μαλλιών θέλει χρόνο και χρήμα.

Τι γίνεται όμως με το βάψιμο μαλλιών στο σπίτι? Μια πρώτη σκέψη είναι ότι μπορεί να μην έχουμε το ίδιο επιθυμητό αποτέλεσμα με το κομμωτήριο.

Αλλά είναι αλήθεια αυτό?

Παρακάτω θα βρείτε μερικά χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε όταν βάφετε τα μαλλιά σας μόνες σας στο σπίτι.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα άνετο χώρο, ένα καλό ζευγάρι γάντια και δεν πιέζεστε από χρόνο

Για αρχή θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε το μοντέλο στο κουτί. Σίγουρα, η γυναίκα που χαμογελάει στο μπροστινό μέρος του κουτιού φαίνεται όμορφη και το χρώμα των μαλλιών της απλά φανταστικό.

Το τελικό όμως χρώμα που θα αποκτήσουμε βάφοντας τα μαλλιά μας πάντα μα πάντα καταλήγει πάντα λίγο διαφορετικό από τα μαλλιά του μοντέλου στη συσκευασία.

Η καλύτερη εκτίμηση για το πώς θα καταλήξει το χρώμα είναι το γράφημα στην κορυφή του κουτιού, το οποίο σας δείχνει το τελικό χρώμα από μια σειρά από διαφορετικές αποχρώσεις των μαλλιών.

Επίσης πολλές κάνουμε το λάθος να πραγματοποιούμε μεγάλες αλλαγές, από μαύρο σε ξανθό, από μαύρο σε κόκκινο κλπ. Οι αλλαγές αυτές καλό είναι να γίνονται στο κομμώτηριο.

Στο σπίτι ας επιλέγουμε αποχρώσεις που έχουν διαφορά το πολύ δύο τόνους από το φυσικό μας χρώμα. Ο γενικός κανόνας είναι ότι το βάψιμο στο σπίτι το επιχειρούμε όταν η αλλαγή είναι κοντά στο φυσικό μας.

Και μιας και μιλάμε για φυσικούς τόνους….

Ακριβώς όπως επιλέγετε ένα make up ή το τέλειο κραγιόν, που δίνετε προσοχή στο χρώμα του δέρματός σας και στο χρώμα των ματιών σας, το ίδιο συμβαίνει και με την βαφή.

Αυτό το λαμπερό κόκκινο που φαίνεται τόσο καλό στην φίλη σας θα μπορούσε να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται τελείως ξεθωριασμένο. Για αυτό μελετήστε λίγο καλύτερα τι ταιριάζει στο δέρμα σας και όχι τι σας αρέσει.

Εάν τα μαλλιά σας είναι πιο μακριά ​​από τους ώμους σας χρησιμοποιήστε δύο κουτιά της ίδιας απόχρωσης για να εξασφαλίσετε πλήρη κάλυψη. Απλά φροντίστε να αναμίξετε τις βαφές σε ένα γυάλινο ή πλαστικό κύπελλο. Προσοχή ένα μεταλλικό κύπελλο θα οξειδώσει τη βαφή και θα την αναγκάσει να αλλάξει χρώμα.

Χωρίστε τα μαλλιά σας σε 4 τμήματα, 2 μπροστά στα αυτιά και 2 πίσω στη πλάτη.

Πάντα εφαρμόστε τη βαφή από πίσω προς τα εμπρός. Ξεκινήστε φυσικά από τις ρίζες, εκεί θα απαιτηθεί περισσότερη βαφή. Αν θέλουμε να καλύψουμε μόνο την λευκή ρίζα, δεν χρειάζεται να βάψουμε όλα τα μαλλιά.

Παρόλα αυτά πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι άκρες πάντα πίνουν το χρώμα ευκολότερα από τις ρίζες, οπότε δεν χρειάζεται να τους διαθέσετε πολύ ποσότητα.

Αφού ολοκληρώσετε την εφαρμογή του χρώματος, χτενίστε τα μαλλιά σας μερικές φορές για να βεβαιωθείτε ότι το χρώμα κατανέμεται ομοιόμορφα

Πριν ξεπλύνετε το χρώμα, πασπαλίστε λίγο νερό στο κεφάλι σας και κάντε μασάζ στα μαλλιά σας με τα χέρια σας για λίγα δευτερόλεπτα. Γαλακτωματοποιεί τη βαφή και την μετακινεί παντού, ώστε να μην καταλήγετε με γραμμές ή ραβδώσεις.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο λίγα προϊόντα styling στις ημέρες που προηγούνται της βαφής. Τα κατάλοιπα μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα χρωματισμού. Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε το προϊόν σε ξηρά και άπλυτα μαλλιά. Το φυσικό σμήγμα προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής σας.

Για να προστατεύσετε από τους λεκέδες χρώματος, βάλτε μια κρέμα δέρματος με λάδι στο πρόσωπό σας ακριβώς από όπου ξεκινούν οι ρίζες σας και τοποθετήστε μια πετσέτα στους ώμους σας. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να φορέσετε ένα παλιό μπλουζάκι στο οποίο δεν θα στεναχωρήθειτε αν λερωθεί.

Previous article

Η αξία του primer

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.