Χρωματιστή σανγκρία

Τα φρέσκα φρούτα, η γλυκύτητα σε συνδυασμό με το ξηρό κρασί, και φυσικά τα χρώματα. Ναι, μιλάμε για σαγκρία. Ένα ποτό που ο καθένας μπορεί να το φτιάξει ανάλογα με τη φαντασία του και τις αγαπημένες του γεύσεις. Δεν γίνεται μόνο με μήλο ή πορτοκάλι αλλά και με ρόδια. Μπορούμε να φτιάξουμε κίτρινη σαγκρία με ανανά και λεμόνι, ή κόκκινη με βατόμουρα και φράουλα ή ακόμα και να συνδυάσουμε όλα τα χρώματα.

Να λοιπόν μια ξεχωριστή χρωματιστή σανγκρία συνταγή:

Χρειαζόμαστε

χρωματιστή σανγκρία1 μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί παγωμένο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή μέλι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
8 φλιτζάνια κομμένα σε κύβους φρούτα διάφορων χρωμάτων

Κόκκινο: φράουλες, βατόμουρα, ρόδια
Πορτοκαλί: μανταρίνια, πορτοκάλι, ακόμα και πεπόνι
Κίτρινο: ανανάς
Πράσινο: ακτινίδιο,
Μπλε: βατόμουρα
Μωβ: κόκκινα σταφύλια, βατόμουρα
2 κ.γ κονιάκ (προαιρετικό)
1/2 φλιτζάνι σόδα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπωλ συνδυάστε το κρασί, τη ζάχαρη / μέλι και το χυμό λάιμ και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν.
Προσθέστε σε ωραία ποτήρια ως τη μέση, προσθέστε τα φρούτα με όποια επιθυμητή σειρά θέλετε εσείς. Ρίξτε επιπλέον κρασί μέχρι να καλυφθούν πλήρως τα φρούτα.

Tip, βάλτε έτσι όπως είναι τα ποτήρια στη κατάψυξη για 15 λεπτά ώστε να συγχωνευθούν οι γεύσεις, αλλιώς σερβίρετε αμέσως.
Όταν τα βγάλετε από τη κατάψυξη, ρίξτε λίγο κονιάκ από πάνω και λίγη σόδα.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο