Ζαμπονοτυροπιτάκια για σνακ

Θέλεις να φτιάξεις ένα γρήγορο και εύκολο σνακ, στο οποίο θα εθιστείς και θα το τρως συνέχεια; Φτιάξε σπιτικά ζαμπονοτυροπιτάκια.

Τελικά είναι είναι υπέροχο να φτιάχνεις τα δικά σου σνακ, ειδικά όταν συνδυάζουμε ζαμπόν και τυρί. Έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε δικά μας αγνά υλικά.

Στην ουσία αυτό που ετοιμάζουμε είναι μια ζύμη για πίτσα και να την γεμίσουμε με ότι θέλουμε, από τυρί και ζαμπόν μέχρι μπρόκολο και κοτόπουλο. Φτιάχνουμε αρκετά κομμάτια τα οποία μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε και στην κατάψυξη.

Συνταγή για ζαμπονοτυροπιτάκια.

Υλικά για ζύμη:

500 γραμμάρια αλεύρι
280 γραμμάρια νερό
20 γραμμάρια μαγιά
Λίγο λάδι
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη

Για τη γέμιση:
Τυρί τσένταρ σε φέτες ή τριμμένο
Φέτες ζαμπόν σε φέτες ή κομμένο σε κύβους.
1 αβγό
Λίγο γάλα

Τα υλικά τόσο της ζύμης όσο και της πίτσα εξαρτώνται από την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε και το μέγεθος που θα δώσουμε στα πιτάκια μας.

Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό μαζί με το λάδι και το αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Πλάθουμε με τα χέρια ώστε να ετοιμαστεί η ζύμη. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια μας.

Την τοποθετούμε σε ένα μπολ, σκεπάζοντας την με μια πετσέτα. Την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
Όταν διπλασιαστεί, την πλάθουμε ξανά για να φύγει ο αέρας. Με ένα πλάστη την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε όσες τετράγωνες μερίδες θέλουμε.

Τοποθετήστε το τυρί και το ζαμπόν στο πάνω μέρος της ζύμης από τη μία μεριά και διπλώστε προσεκτικά. Τσιμπήστε τα άκρα για να κλείσουν καλά. Περάστε τα και με ένα πιρούνι .

Χτυπήστε το αυγό με το γάλα και περάστε την επιφάνεια από κάθε πιτάκι. Ψήστε για 20 με 25 λεπτά στους 180 οC μέχρι τα πιτάκια να χρυσίσουν.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.