Ζυμαρικά με κοτόπουλο, μπρόκολο και κρέμα λεμονιού

Το μπρόκολο είναι από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από τη διατροφή μας. Καλό θα ήταν να το τρώγαμε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Συμπεριλαμβάνεται πάντα στις τροφές που υπόσχονται απώλεια κιλών.

Βέβαια όταν σκέφτομαι μπρόκολο μου έρχεται πάντα στο νου, το βραστό με αυτή την χαρακτηριστική μυρωδιά που βγαίνει κατά τη διάρκεια του βρασίματος.

Το μυαλό δεν θέλει και πολύ να εντάξει αυτό το λαχανικό στη λίστα με τα φαγητά “εγώ δεν το τρώω αυτό”.

Και όμως υπάρχουν υπέροχες συνταγές μέσα από τις οποίες απογειώνεται όπως το μπρόκολο ογκραντέν. Συνοδεύει επίσης υπέροχα σαλάτες ακόμα και ωμό, κομμένο σε μικρά κομματάκια.

Και φυσικά κουμπώνει άψογα σε μακαρονάδες.

Έτσι σήμερα θα συνδυάσουμε, μπρόκολο με κοτόπουλο, ζυμαρικά και σάλτσα από κρέμα λεμονιού, έτσι όχι απλά θα φάμε μπρόκολο αλλά δεν θα μείνει ούτε για δείγμα.

Το μυστικό, αυτή η κρέμα λεμονιού είναι που κάνει το πιάτο θεαματικό.

Συνταγή για ζυμαρικά με κοτόπουλο, μπρόκολο και κρέμα λεμονιού:

Υλικά :

1 μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σας
κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκαλα κομμένο σε κύβους
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φρέσκο ​​λεμόνι
½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά, στραγγίζουμε και τα αφήνουμε  στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Δεν ξεχνάμε να αλατοπιπερώσουμε.

Μόλις το κοτόπουλο ψηθεί και ροδίσει και από τις δύο πλευρές, το αφαιρούμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι, αφού έχουμε χαμηλώσει τη φωτιά, σοτάρουμε το τριμμένο σκόρδο για ένα με δύο λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να βγάλει τα αρώματα του.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό από κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος, ξύσμα λεμονιού και δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει και να πήξει ελαφρά.

Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, το μπρόκολο και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε έτσι ώστε να συνδυαστούν όλα τα υλικά.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε σε θερμότητα μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.

Μια άλλη εναλλακτική είναι να έχουμε ήδη βράσει το μπρόκολο για λίγο, έτσι με του ανακατεύουμε όλα τα υλικά να μπορέσουμε να σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!μπρόκολο

Photo by budgetbytes

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.