Ζουμερό κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα

Ένα τηγάνι και 40 λεπτά είναι το μόνο που χρειάζεται για να μετατρέψει το κοτόπουλο σε ένα αρωματικό και γεμάτο γεύμα! Κοτόπουλο με μια υπέροχη κρεμώδη και δροσερή σάλτσα, ελαφρώς πικάντικη και πλούσια σε καραμελωμένα κρεμμύδια. Το πιάτο ανυψώνεται από το λάιμ και το κόλιανδρο!

Συνταγή για ζουμερό κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα:

Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι Ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κόλιαντρο
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας βούτυρό

Εκτέλεση:

ζουμερό κοτόπουλο

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίστε το κοτόπουλο και από τις δύο μεριές έως ότου ροδίσει. Χρειάζεται περίπου 6 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε το ζωμό, το χυμό λάιμ, το κρεμμύδι, το κόλιανδρο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει, μέχρι το σημείο που το υγρό αρχίζει να μειώνεται. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.

Μόλις λιώσει το βούτυρο επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο ώστε να ψηθεί το κοτόπουλο τελείως, περίπου 10 λεπτά. Αν δεν θέλετε να βάλετε το τηγάνι σας στο φούρνο, μεταφέρετε το φαγητό σε ένα ταψί.

ζουμερό κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι έτοιμο για να σερβιριστεί. Ομορφύνετε το πιάτο σας με φέτες λεμονιού.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Comments

  • Κωνσταντια July 29, 2016 at 10:18 am

    Τέλειο!!!

    Reply